V soboto 13. maja je v Slavini potekalo tekmovanje iz gasilske orientacije GZ Postojna. Iz PGD Pivka se je tekmovanja udeležilo 5 ekip, pripravniki pa so osvoji 3. mesto v svoji kategoriji. Čestitke tudi ostalim sodelujočim.

Preberi več

Dne 9. maja smo praznovali občinski praznik Občine Pivka. Ob občinskem prazniku obeležujemo spomin na velik politični in narodno odmevni dogodek, tabor na Kalcu, 9. maja 1869 z osrednjim geslom »Vse za narod, svobodo in napredek. Slovenstvo se je v zgodovini uresničevalo in oblikovalo skozi kulturo, ki je bila v ospredju tudi na osrednji prireditvi 9. maja v Krpanovem domu v Pivki.
Gostitelj dogodka, župan Robert Smrdelj, je v slavnostnem nagovoru izpostavil skupne uspehe vseh deležnikov občine Pivka. Skupaj s predsednikom komisije za priznanja Jožetom Morelom sta slavnostno podelila letošnja občinska priznanja. Priznanje Občine Pivka sta prejeli Turistična kmetija Pri Andrejevih in Pevska skupina Studenec, plaketo pa Društvo Hiša kulture v Pivki, Kvartet Sonček, Kulturno društvo Šmihel in Prostovoljno gasilsko društvo Pivka. V kulturnem programu so sodelovali Kvartet Sonček, Pevska skupina Studenec in pevski zbori KD Šmihel, program je povezoval Gregor Budal. Praznično vzdušje se je prelilo v veselo razpoloženje in druženje ob pogostitvi v avli Krpanovega doma.
Text in foto: Občina Pivka

Preberi več

V prvih dneh februarja nas je obiskal direktor podjetja Meditrans.si Damijan Kapelj in nam predal nov AED. Gasilci smo člani mreže prvih posredovalcev in se letno odzovemo na 10 ali več intervencij, ker ljudem od srčnem zastoju nudimo prvo pomoč. Damijanu in podjetju Meditrans se zahvaljujemo za velikodušno donacijo. Novi AED pa bo svoje mesto našel v vozilu.

Preberi več

V soboto 28. januarja je potekal redni letni občni zbor. Podana so bila poročila za preteklo leto obeh funkcionarjev ter drugih organov društva in komisij. Ker je leto 2023 volilno so potekale volitve za nove funkcionarje in organe društva. Za predsednika je bil izvoljen Sovdat Rok, za poveljnika pa Sandi Grzetič. Na kuncu so besedo podali še gostje. Sledil je še družabni večer. Čestitke vsem novo izvoljenim članicam in članov za organe društva in novima funkcionarjema.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk