Zaradi velikega števila požarov, naravnih nesreč ter tehničnih intervencijah nam bo Občina Pivka in Ministrstvo za obrambo letos omogočili nakup novega gasilskega vozila za gašenje gozdnih požarov z oznako GVGP-1. Vozilo bo namenjeno prevozu osnovne enote za gašenje gozdnih požarov. Vozilo ima prostor za posadko 1+4 in prostor za gasilsko tehnično opremo. Vozilo je namenjeno za gašenje manjših in srednje velikih požarov v naravnem okolju ter za potrebe osnovne enote pri zahtevnejših intervencijah, kakor tudi za gašenje vseh začetnih požarov.

ford_ranger
Tako bo iz gledalo vozilo brez nadgradnje.

Kot tudi sami veste nam je letos narava v začetku februarja precej zagodla in povzročila veliko škode. Tudi gasilci smo ob žledolomu utrpeli precej škode, saj se nam je uničila osebna in skupna zaščitna oprema ter druge aparature za posredovanje na intervencijah. Za zasilno popravilo teh aparatur in nakup nekaj kosov najnujnejše zaščitne opreme smo pivški gasilci letos porabili že precej lastnega denarja.
Samo vozilo bo stalo 30.000€, le tega pa bosta ministrstvo in občina skupno financirali, od katerega bo vsaka stran prispevala 50 odstotkov vrednosti avtomobila. Za samo nadgradnjo gasilskega vozila, ki bo stala 12.000€, moramo gasilci prispevati lasten denar, ki pa nam ga primanjkuje.

Na Vas se obračamo s prošnjo za finančno pomoč za izvedbo nadgradnje na vozilu. V kolikor bi nam želeti pomagati, lahko denar nakažete na naš TRR: IBAN SI56 1010 0003 5158 130, ki je odprt pri Banki Koper s pripisom »GVGP«.  

Sponzorji projekta:

ford_ranger
 

 
graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk