V soboto 17. oktobra smo gasilci PGD Pivka imeli vajo tehničnega reševanja v primeru prometne nesreče, kjer smo iz pločevine s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo. Vaja je bila namenjena gasilcem pripravnikom.

Preberi več

V soboto 27. oktobra se je zaradi potresa, ki je prizadel Pivko prevrnila električna pečica v manjši priročni pisarni v skladišču Velo centra v središču Pivke. Požar se je razširil na celotno skladišče. Gasilci PGD Pivka smo se po prejetju poziva s centra za obveščanje nemudoma odzvali. V objektu so veliko nevarnost predstavljali razni laki, barve, olja in druge nevarne snovi. Obveščen je bil dežurni elektrotehnik, ki je izklopi električni tok na objektu. Gasilci smo izvedli pet zunanjih napadov in dva notranja napada na objekt. Ker je veliko drugih objektov v neposredni bližini skladišča, je obstajala nevarnost, da bi požar preskočil na druge objekte. Gasilci smo z hitro akcijo pod poveljstvom Branka Gerzetiča požar hitro lokalizirali in preprečili širitev ognja. Šlo je le za vajo, ki so jo gasilci izvedli ob mesecu požarne varnosti s temo »Po potresu lahko tudi zagori !«.
Z zanimanjem so si vajo ogledali tudi občani ter hitro priskočili do gasilcev z vprašanjem »Kaj gori ?« Gasilci smo tako občane pomirili, da gre le za vajo. Po končani vaji, je sledila tudi kratka analiza vaje. Na vaji je bil prisoten tudi občinski gasilski poveljnik Klavdij Čeprilo ter lastnik Velo centra.

Preberi več

V ponedeljek 22. oktobra so v sklopu meseca požarne varnosti na obisku prišli otroci iz vrtca. Poveljnik Danilo Gerzetič jim je predstavil gasilsko organizacijo, razkazal gasilski dom ter predstavil vozila in opremo.

Preberi več

V soboto 6.10.2012 so gasilci PGD Palčje, ob mesecu požarne varnosti organizirali gasilsko vajo, na kateri so sodelovali tudi pripravniki iz PGD Pivka. Scenarij vaje: Ob potresu se je porušil del stavbe in zasul vhod v klet. Zaradi poškodovane električne napeljave je v objektu zagorelo. Dve osebi sta bili ujeti pod ruševinami objekta. Gasilci so z IDA vstopili v objekt, iskali pogrešane osebe ter pogasili požar. Poškodovane osebe, je na kraju dogodka oskrbela ekipa bolničarjev.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo v uporabo dobili novo termo kamero DRAEGER UCF 6000. Kamera bo služila kot zelo dobrodošel pripomoček na različnih intervencijah. Kamera je namenjena za vse PGD-je v občini Pivka.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo se skupja z gasilci iz PGD Palčje udeležili tekmovanja gasilskih terenskih vozil, ki so ga organizirali gasilci iz Postojne. Tekmovanje je zajemalo 2 gasilski disciplini, vajo iz prve pomoči, spretnostno vožnjo in vajo presenečenja.

Preberi več

V soboto 19.maja je v starem begunskem centru v Postojni potekala zaključna vaja za osnovni tečaj gasilec. Na vaji so tečajniki vadlili vstop v objekt in delo z lestvami. Na koncu smo izvedli vajo, kjer smo morali tečajniki uporabiti vse pridobljeno znanje in uspešno pogasiti požar v objektu.

Preberi več

Gasilci smo nadzorovano požgali večji kup vej pri Selcah.

Preberi več

Gasilci smo nadzorovano požgali in očistili pašnik ter požgali stare barake na pašniku.

Preberi več

V soboto 24.3.2012 smo gasilci PGD Pivka skupaj s PGD Košana, PGD Zagorje, PGD Palčje in PGD Slavina izvedli vajo požara v naravi na poligonu 208. Namen vaje je bil preveriti organiziranost, usposobljenost in delovanje gasilskih enot. Vse gasilske enote so na terenu preizkušale taktične nastope skupin v požarnih sektorjih, medsebojno komunikacijo in komunikacijo z vodjo vaje. Na vaji s bili prisotni člani civilne zaščite za varstvo pred NUS, gasilski občinski poveljnik občine Pivka, poveljnik štaba civilne zaščite občine Pivka, poveljnik GZ Postojna in ekipa NMP Postojna.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk