Zavarovalnica Triglav z novoletno akcijo Za boljši jutri že sedmo leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Postojnska območna enota zavarovalnice je letos moči za dober namen združila z dvema prostovoljnima gasilskima društvoma iz Pivke in Senožeč. V prvem bodo podporo največje slovenske zavarovalnice izkoristili za nakup termo kamere v novem gasilskem vozilu, v drugem pa bodo sredstva namenili za novo lutko za reanimacijo, ob pomoči katere bodo povečali možnosti preživetja tamkajšnjih prebivalcev ob morebitnih zastojih srca.

Preberi več

V četrtek 18. junija smo z mladino pripravili srečanje ob zaključku šolskega leta. To je bilo prvo srečanje po epidemiji korone virusa. Odpravili smo se na Črne njive in imeli različne športne aktivnosti. Največja pa je bila streljanje glinastih golobov.
Oskrbnik koče Dekleva Igor nam je predstavil strelišče in njegovo delovanje. Pokazal nam je strelno orožje in nas naučil pravilnega rokovanja. Zatem pa smo se vsi preskusili v tudi v praksi. Ko je začetna trema popustila pa so tarče padale kot za šalo. Na koncu smo se okrepčali še z malico.
Zahvaljujemo se baru Črne njive in pa seveda Dekleva Igorju za lep športni dan. Če niste prepričani da nam je bilo res lepo, vas vabimo da jih obiščete tudi sami.

Preberi več

V skladu s planom nabave gasilskih vozil v občini Pivka, smo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pivka v svoje garaže dobili novo gasilsko vozilo za prevoz moštva, katero zamenjuje naše predhodno poveljniško vozilo, katerega smo zaradi okvare izločili iz uporabe leta 2018. 

Glavni namen novega vozila je prevoz gasilcev na mesto intervencije. Poleg tega pa je vozilo delno zasnovano tudi kot poveljniško in omogoča postavitev manjšega štaba na terenu ob večjih intervencijah. Omogočalo bo prevoz različne opreme na intervencije, hkrati pa služilo za redno dejavnost in delovanje gasilskega društva.

Preberi več

V soboto 15. februarja je potekal redni letni občni zbor društva. Podana so bila poročila za preteklo leto, predstavljeni načrti za letošnje leto, na koncu pa so zaslužni člani in članice prejeli še odlikovanja in priznanja.

Preberi več

Prostovoljna gasilska društva v Občini Pivka (PGD Pivka, PGD Košana, PGD Palčje in PGD Zagorje) smo v torek 4. februarja z Občino Pivka in GZ Postojna podpisali Pogodbo o financiranju javne gasilske službe za leto 2020.

Preberi več

V soboto 1. februarja je potekal 10. regijski posvet mentorjev mladine. Iz našega društva sta se posveta udeležila dva mentorja. Na posvetu so bile predstavljene novosti za temeljne programe usposabljanja mladih gasilcev in novosti letošnjega tekmovanja v kvizu. Nekaj novosti se nanaša tudi na tekmovanje v orientaciji, ki nas čaka v kratkem.

Preberi več

V soboto 18. januarja so se naši vozniki C kategorije usposabljali na simulatorju namenjenemu voznikom intervencijskih vozil na nujnih vožnjah. Simulator predstavlja napredno in varno učenje voznikov intervencijskih in reševalnih vozil. Omogoča simulacijo vožnje in natančno analizo, kjer voznik spozna svoje napake in tveganja med intervencijsko vožnjo ob uporabi zvočnih signalov in različnih motečih dejavnikov.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk