Podvozje vozila je WV Transporter, katerega smo v skladu z dogovorom med: Občino Pivka, Osnovno šolo Pivka in Občinskim gasilskim poveljstvom dobili gasilci. Predhodno je vozilo služilo osnovni šoli za prevoz otrok. Vozilo je letnik 2007, poganja pa ga dizelski motor z 96kW.

Vozilo smo predelali v gasilsko. Še prej smo sami obnovili platišča, zaradi dotrajanosti prebarvali pokrov motorja, podjetje Tom Met d.o.o. pa nam je brezplačno popravilo poškodovano vetrobransko steklo in postorili še nekatere manjše popravke na vozilu.

Opremo vozila sestavljajo zvočna in svetlobna signalizacija v LED tehniki. Na armaturni plošči je vgrajena digitalno-analogna radijska postaja s sistemom ZARE. Prav tako je pod streho vozila nameščena dodatna analogna radijska postaja s sistemom ZARE. V tovornem prostoru pa se nahaja: torba za nudenje prve pomoči (tip B), dva ročna gasilnika, dva varnostna triopana, dva signalna loparja za usmerjanje prometa, dve ročni svetilki, opozorilni trak ter lomilka. Za potrebe poveljniškega dela vozila pa je dodatno nameščen kovček z dodatno mobilno radijsko postajo, svetilka za rdečo stalno luč za označevanje poveljniškega mesta ter zastavice za usmerjanje zrakoplovov.

Za predelavo vozila so poskrbeli v podjetju Stami d.d. in Premier Adria d.o.o..

Vozilo bo tako dopolnilo naš trenutno okrnjen vozni park in bo pripomoglo k boljši požarni varnosti v Občini Pivka.

 

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk