Večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov GVGP-2 je namenjeno prevozu osnovne enote za gašenje gozdnih požarov in potrebne opreme. Služi za gašenje manjših in srednje velikih požarov v naravnem okolju, lahko pa je tudi osnovna enota gašenja velikih gozdnih požarov. Prav tako je uporabno za gašenje vseh drugih začetnih požarov.

Podvozje ima 4x4 pogon, z možnostjo zapore diferenciala in redukcije prestavnih razmerij, posebej prilagojeno izven cestni podlagi. Moč motorja pa bo 210 KW, avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Posadka vozila bo 1+5. Sedeži bodo razporejeni v dve vrsti (2+4). Kapaciteta vode za gašenje je načrtovana 2.500l, vozilo bo opremljeno s tremi hitro napadalnimi enotami ter vodnim monitorjem. Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. Okoli kabine vozila in čez sprednjo masko bo nameščena cevna zaščita, nameščen bo tudi vitel. Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature pa bo v vozilu še motorna žaga, dva izpihovalnika, nekaj ročnega orodja in pribora.

Vozilo je primerno za gašenje vseh začetnih požarov v objektih, zasnovano je tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo, ...

Pogodbena vrednost znaša 290.013 €, dobava vozila pa je načrtovana maja prihodnje leto.

Besedilo in fotografije: Občina Pivka

 

 

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk