Ob 09.17 smo gasilci PGD Pivka v naselju Kal, občina Pivka, s tehničnim posegom rešili psa, ki se je zaklenil v osebno vozilo.

Preberi več

Ob 21.04 je v naselju Parje, občina Pivka, voznica z osebnim vozilom v predelu delovne zapore zapeljala v gradbeno jamo. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo zavarovali mesto nesreče, poškodovanim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, ter pomagali reševalcem pri nadaljnji oskrbi. Ekipa NMP Postojna je poškodovani osebi oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Preberi več

Ob 15.37 je pri čistilni napravi v Pivki občan opazil pene na reki Pivki. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo izvedli ogled in zavarovanje kraja dogodka, omejili pene z vpojnimi črevesi, izvedli meritve PH vode in nudili pomoč strokovnim službam pri vzorčenju. Obveščene so bile vse pristojne službe, ki bodo izvajala kontrole tekom tedna.

Preberi več

Ob 23.13 smo na Poti na Orlek v Pivki, gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom rešili psa, ki si je nogo zataknil v ograjo.

Preberi več

Ob 13.37 je pri naselju Ribnica v občini Pivka tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilu, zaustavili iztekanje nevarnih motornih tekočin, preprečili onesnaženje bližnjega potoka ter prečrpali pogonsko gorivo. Poškodovanih ni bilo, cesta pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Preberi več

Ob 18.02 sta med Kalom in Neverkami, občina Pivka, trčila motorista. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovancev. Poškodovana motorista sta bila prepeljana v SB Izola.

Preberi več

Ob 13:29 je v Gornji Košani, občina Pivka, zagorelo v stanovanjski hiši. Posredovali smo gasilci PGD Košana in PGD Pivka, ki smo požar pogasili, pomagali pri iznosu ožganih predmetov iz stanovanja, in objekt pregledali s termo kamero. Pogorelo je celotno pritličje stanovanjske hiše.

Preberi več

Ob 11.37 je med Klenikom in Palčjem, občina Pivka, kurjenje ušlo izpod nadzora. Gasilci PGD Pivka smo pogasili približno 700 kvadratnih metrov travniške površine.

Preberi več

Ob 10.42 se je na Petrolovem bencinskem servisu v Pivki iz vozila razlila motorna tekočina. Gasilci PGD Postojna in Pivka smo identificirali razlito nevarno snov, sanirali po vozišču na površini okoli sto kvadratnih metrov razlite tekočine in pregledali jaške.

Preberi več

Ob 18.25 ja na Prečni ulici v Pivki, zamakala voda skozi streho Krpanovega doma zaradi adaptacije strehe. Gasilci PGD Pivka smo s folijo pokrili odprti del strehe in s tem preprečili nadaljnje zamakanje.

Preberi več

Ob 12.17 je pri naselju Šmihel, občina Pivka, občan kljub prepovedi kuril v naravi. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili. Obveščena je bila tudi policija.

Preberi več

Ob 15.53 je pri naselju Gradec, občina Pivka, zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Pivka, Košana in Zagorje smo požar pogasili in dodatno zalili rob požarišča in posamezna žarišča. Hkrati so bili na terenu tudi tečajniki GZ Postojna v sklopu tečaja za operativnega gasilca (iz PGD Postojna, Planina, Slavina, Studenec, Hruševje, Studeno in Šmihel - Landol), so skupaj z inštruktorji pomagali gasiti rob požarišča. V večernih urah smo gasilci preventivno še enkrat pregledali okolico požara. Pogorelo je 1,5 ha površine.

Preberi več

Ob 12.08 je bil nad Trnjem, občina Pivka, opažen dim. Gasilci PGD Pivka smo pogasili in izdatno zalili približno 20 kvadratnih metrov površine v zaraščanju, kup zelenega odreza in gospodinjskih odpadkov.

Preberi več

Ob 11.40 je ob Radohovski poti v Pivki, na travniku zaradi močnejšega sunka vetra občanu ušel ogenj izpod nadzora. Gasilci PGD Pivka smo travniški požar na površini okrog šesto kvadratnih metrov pogasili ter požarišče preventivno obilneje zalili.

Preberi več

Ob 14.15 je v vasi Trnje v občini Pivka gorela trava na površini okoli 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili.

Preberi več

Ob 16.47 smo dobili poziv, da je za cerkvijo v vasi Trnje v občini Pivka opažen dim. Na kraju smo ugotovili da je šlo za neprijavljeno kurjenje.

Preberi več

Ob 13.12 so v naselju Selce, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo pogasili goreče saje in pregledali dimnik.

Preberi več

Ob 12.53 je med Radohovo vasjo in Parjami, občina Pivka, gorela suha trava. Gasilci PGD Pivka smo požar na površini približno 150 kvadratnih metrov pogasili in dodatno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 12.22 je med Radohovo vasjo in Klenikom, občina Pivka, gorela suha trava na površini okoli 250 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili in dodatno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 17.04 je na cesti Divača - Ribnica, pri naselju Buje v občini Pivka, tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin zletelo s ceste, se prevrnilo in trčilo v drevo. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka. Zavarovali in razsvetljevali smo kraj dogodka, cisterno pregledali in opravili meritve plinov, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz kabine vozila rešili preminulega voznika ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do ceste. Nudili so pomoč ekipi Istrabenz Plini, ki je hotela prečrpati plin iz cisterne, vendar zaradi položaja tovornega vozila to ni bilo možno. Obveščene so bile vse pristojne službe. S prečrpavanjem in odstranjevanjem tovornega vozila bodo nadaljevali v soboto. Cesta je bila zaprta.

Preberi več

Ob 8.22 sta pri naselju Kal, občina Pivka, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznico iz osebnega vozila, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Poškodovana oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Preberi več

Ob 13.45 so v Selcah, občina Pivka, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in požar pogasili. Odsvetovali smo kurjenje do prihoda dimnikarja, ki bo dimnik dokončno očistil. Škode ni bilo.

Preberi več

Ob 9.12 je v naselju Kal, občina Pivka, močan veter odkril del strehe manjšega objekta. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, kateri so zavarovali kraj dogodka, odstranili del kritine, ki je ogrožala mimoidoče, del pa pritrdili. Za dokončno sanacijo bo poskrbel lastnik.

Preberi več

Ob 20.43 je na Postojnski cesti v Pivki gorela stanovanjska hiša. Gasilci PGD Pivka, PGD Košana in PGD Postojna smo pogasili požar, ki je zajel ostrešje in mansardno stanovanje. V požaru sta se poškodovali osebi, kateri sta se nadihali dima, ena pa se je še opekla. Obe osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v bolnišnico.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk