Ob 21.36 je v naselju Kal, občina Pivka, zagorelo gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Pivka, Košana, Postojna, Zagorje in Palčje smo požar pogasili. V požaru je zgorelo okoli 160 kvadratnih metrov ostrešja, večja količina sena in kmetijski delovni stroji ter iz objekta rešili večje število živali. V dopoldanskem času so odstranjevali posledice pogorišča, zgorelo seno s pomočjo gradbene mehanizacije prekopavali, dodatno zalivali z vodo in ga s tovornim vozilom prepeljali na deponijo. Kraj dogodka si je ogledala policija ter poveljnik CZ občine Pivka.

Preberi več

Ob 12.34 je pri naselju Neverke, občina Pivka, prišlo do prometne nesreče. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator, nudili pomoč ekipi NMP Postojna, ter nudili pomoč delavcem CPK in Policiji pri čiščenju cestišča in usmerjanju prometa. V nesreči je bil poškodovan voznik osebnega avtomobila. Nastala je večja materialna škoda.

Preberi več

Ob 19.49 smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka v spremstvu policije z manjšim tehničnim posegom vstopili v stanovanje, kjer se je nahajala obolela in obnemogla oseba. Reševalci NMP Postojna so osebo oskrbeli, gasilci pa smo jo pomagali prenesti v reševalno vozilo.

Preberi več

Ob 17.22 je gorelo v podjetju Enerles v Pivki. Zagorela je vsebina silosa za izdelavo lesnih peletov. Gasilci PGD Pivka smo na lokaciji pogasili požar lesnega prahu in žagovine v silosu. Iz silosa smo gasilci ob pomoči zaposlenih odstranili okoli štiri kubične metre žagovine. Nastala je materialna škoda. Obveščena je bila policija in poveljnik občinskega štaba CZ Pivka.

Preberi več

Ob 19.44 smo gasilci PGD Pivka na Postojnski cesti v Pivki nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu starejše poškodovane osebe od mesta padca do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 17.20 je pri naselju Mala Pristava, občina Pivka, zaradi udara strele zagorelo drevo. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 20.36 je na Bilskem hribu, občina Postojna, gorela podrast, grmičevje in gozd. Posredovali smo gasilci PGD Postojna, PGD Slavina, PGD Pivka in PGD Studenec, ki smo pogasili požar na površini 1,7 hektarja.

Preberi več

Ob 17.45 je bila na Snežniški cesti v Pivki, verjetno zaradi okvare na javnem vodovodu, poplavljena klet enostanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo izčrpali okrog tri kubične metre vode, ter pomagali delavcem javnega podjetja Kovod Postojna d.o.o. pri iskanju vzroka. Pristojne službe bodo prihodnji dan poskušale odpraviti napako.

Preberi več

Nekaj po 20 uri smo posredovali na Snežniški cesti v Pivki, kjer smo gasilci PGD Pivka iz podstrešja stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo.

Preberi več

Ob 17.51 nas je ReCO obvestil, da v naselju Zagorje v občini Pivka gori prikolica tovornjaka. Kmalu po izvozu smo dobili preklic intervencije. Gasilci iz PGD Zagorje, ki so bili istočasno aktivirani so požar omejili in pogasili.

Preberi več

Ob 12.12 je v okolici naselja Neverke, občina Pivka, gorela suha trava. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Košana, ki smo požar na površini okoli 800 kvadratnih metrov pogasili.

Preberi več

Ob 19.36 nas je ReCO obvestil da je potrebno posredovanje z AED v naselju Kal, v občini Pivka. Ob prihodu na kraj je oseba prišla k zavesti. Prevzeli so jo reševalci NMP Postojna.

Preberi več

Dne 9. avgusta smo gasilci PGD Pivka sodelovali pri gašenju požara na Kraškem robu. Sodelovali smo z enim vozilom in štirimi člani posadke.

Preberi več

Ob 19.20 nas je ReCO obvestil o požaru v naravi pri naselju Kal v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo na kraju ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje in da naše posredovanje ni potrebno.

Preberi več

Ob 15.58 je v okolici naselja Pivka gorelo divje odlagališče komunalnih odpadkov. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov pogasili ter preventivno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 10.00 smo na Kolodvorski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka pomagali reševalcem NMP iz Postojne pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 16.33 sta na Kolodvorski cesti v Pivki trčili osebno in tovorno vozilo. Ob trčenju sta se lažje poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo odklopili akumulator na osebnem vozilu, zavarovali kraj dogodka, počistili iztekle motorne tekočine in pomagali avtovleki pri nalaganju vozila.

Preberi več

Po 16 uri nas je ReCO obvestil, da občani potrebujejo pomoč pri reševanju mačke v objektu na Kolodvorski cesti v Pivki. Žal se tudi gasilci nismo mogli prebiti do pogrešane mačke. Nastavilo se je mačjelovke.

Preberi več

Nekaj minut pred 20 uro smo s ReCO dobili poziv, da gori v naravi v naselju Hrastje, v občini Pivka. Še pred izvozom smo dobili preklic intervencije, saj je šlo za nadzorovano kurjenj, vendar ni bilo prijavljeno na 112.

Preberi več

Ob 13.58 je v naselju Stara Sušica, občina Pivka, meteorna voda ogrožala več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Pivka in PGD Košana smo očistili jaške za meteorno vodo, izkopali pretočne kanale, postavili protipoplavne vreče in prečrpali vodo iz enega objekta. Materialna škoda ni nastala.
V popoldanskih urah pa smo posredovali na območju GZ Ilirska Bistrica. Neurje s točo je zajelo naselja Čelje, Prelože, Ostrožno Brdo, Gornja Bitnja in Rjavče v občini Ilirska Bistrica. Posredovali smo gasilci PGD Ilirska Bistrica, Podgrad, Jelšane, Podgora-Podgraje, Vrbovo, Koritnice, Košana, Zagorje, Pivka in Knežak. Vzpostavljen je bil tudi občinski štab CZ Ilirske Bistrice. Po prvih podatkih je bilo poškodovanih vsaj 45 objektov.

Preberi več

Ob 23.56 je na pobočju nad vasjo Kal, občina Pivka, potekala iskalna akcija za pogrešano občanko. Policiji smo pri iskanju pomagali pripadniki GRS Ljubljana in gasilci PGD Pivka. Pogrešano osebo so nepoškodovano našli v naselju Laže.

Preberi več

Ob 12.04 se je na magistralni cesti med Ribnico in Pivko, občina Pivka, na streho prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Postojna in Pivka smo vršili požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. Dve poškodovani osebi je oskrbela ekipa NMP iz Postojne.

Preberi več

Po 9 uri smo posredovali na Kolodvorski cesti v Pivki. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo nudili pomoč ekipi NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Preberi več

Pred 16 uro nas je ReCO obvestil, da oseba v vasi Klenik v občini Pivka potrebuje pomoč z AED. Do našega prihoda je oseba prišla k sebi. Ugotovljeno je bilo, da je oseba imela pomanjkanje sladkorja v krvi. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP Postojna.

Preberi več

Pred 20 uro smo posredovali pri vasi Trnje v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo pogasili in izdatno zalili z večjo količino vode devet kupov materiala, naravnega izvora, ostanek čiščenja pašnika. Kurjenje je bilo neprijavljeno in nenadzorovano. Kraj dogodka si je ogledala tudi policija.

Preberi več

Ob 22.31 so na železniški postaji v Pivki izskočili trije Italijanski državljani iz premikajočega vlaka. Pri tem sta se dve osebi poškodovali. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so razsvetljevali kraj dogodka ter pomagali ekipi NMP Postojna. Poškodovani so bili prepeljani v Izolsko Bolnišnico.

Preberi več

Malo po 7 uri zjutraj smo posredovali na Kolodvorski cesti v Piki, kjer smo gasilci pomagali pri dvigu težje invalidne osebe nazaj na posteljo.

Preberi več

Pred 22 uro nas je ReCo obvestil o požaru pri naselju Gradec v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo ob prisotnosti policije pogasili kup odpadnega lesa.

Preberi več

Ob 9.16 so v Narinu, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so pogasili goreče saje in očistili ter pregledali okolico dimnika.

Preberi več

Ob 18.56 je na območju med Pivko in Zagorjem, občina Pivka, potekala iskalna akcija dveh mlajših oseb. Pomoč Policiji pri iskanju pogrešanih smo nudili gasilci PGD Pivka, Zagorje in Palčje ter enoti reševalnih psov ZRPS-Notranjska in SIP KZS-Skupina 1. Pogrešani osebi sta najdeni nepoškodovani.

Preberi več

Ob 8.45 nas je ReCO obvestil, da je na cesti Pot k Studencu v Pivki pes zašel v meteorni jašek. Ob prihodu gasilske enote na kraj je pes sam prišel iz jaška.

Preberi več

Ob 10.32 je na cesti pri naselju Ribnica, občina Pivka, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in trčil v telefonski drog. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo požarno in prometno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca ter odstranili veje s cestišča. Ekipa NMP iz Postojne je poškodovanca oskrbela in prepeljala v bolnišnico v Izolo.

Preberi več

Ob 19.23 so v naselju Petelinje, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo nadzorovali izgoretje saj v dimniku, dimnik in njegovo okolico pregledali s termo kamero ter ga očistili. Škode ni bilo.

Preberi več

Ob 12.26 je gorelo ob progi med Selcami in Gradcem v občini Pivka. Požar, ki je zajel okoli 20 kvadratov trave in grmičevja smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 18.55 je prišlo do kuhinjskega požara v vasi Narin, občina Pivka. Gasilci PGD Pivka smo odstranili zažgano hrano s štedilnika in prezračili prostore v stanovanjski hiši.

Preberi več

Ob 13 uri je prišlo do dimniškega požara v vasi Košana v občni Pivka. Gasilci PGD Košana in PGD Pivka smo pogasili dimniški požar , hladili dimniško tuljavo , ter dimnik in del ostrešja pregledali s termo kamero. O nastali situaciji je obveščen izvajalec sanacije dimnika, kurjenje je do nadaljnjega prepovedano.

Preberi več

Ob 22:08 se je na železniški postaji v Pivki ponovno kadilo iz tovornega vagona naloženega s kovinskimi opilki. Gasilci PGD Pivka, smo na kraju ugotovili, da ni prišlo do požara, ampak se iz vagona kadi zaradi pregretih opilkov. Vagon smo preventivno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 7.40 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Petelinje v občini Pivka. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo varovali objekt, dokler saje niso zgorele, očistili dimno tuljavo ter jo preventivno pregledali s termo kamero.

Preberi več

Ob 3:27 se je na železniški postaji v Pivki iz kadilo tovornega vagona naloženega s kovinskimi opilki. Gasilci PGD Pivka, smo na kraju ugotovili, da ni prišlo do požara, ampak se iz vagona kadi zaradi pregretih opilkov. Vagon smo preventivno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 14.25 je na cesti Postojna–Pivka pri naselju Selce, občina Pivka, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, eno od vozilo je nato priletelo v avtobusno postajališče. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj nesreče požarno in prometno zavarovali, stabilizirali vozilo, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, odklopili akumulatorja na vozilih, očistili cestišče ter pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.

Preberi več

Ob 13.25 je zagorelo ob železniški progi Pivka–Košana, občina Pivka. Požar suhe trave na površini približno 10 kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Pivka in PGD Košana.

Preberi več

Ob 9.45 je na Postojnski cesti v Pivki zaradi okvare na vodovodni napeljavi puščala voda in zamakala v spodnje stanovanje. Gasilca PGD Pivka sta s tehničnim posegom v prisotnosti policije vstopila v zaklenjeno stanovanje in zaprla glavni ventil.

Preberi več

Ob 19.52 se je na železniški postaji v Pivki kadilo iz dveh tovornih vagonov naloženih s kovinskimi opilki. Gasilci PGD Pivka smo vagona pregledali s termo kamero in zalili z večjo količino vode.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk