Ob 17.27 smo v Nadanjem selu, občina Pivka, gasilci PGD Pivka pomagali ekipi NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 8.45 je starejši občan padel po stopnicah v stanovanjski hiši v Kosovelovi ulici v Pivki, se poškodoval in bil neodziven. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo na kraju dogodka nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu obolele in poškodovane osebe v reševalno vozilo. Oseba je bila prepeljana v SB Izola.

Preberi več

Ob 22.41 nas je ReCO Postojna obvestil, da se iz tovornega vagona na železniški postaji kadi dim. Na kraju smo ugotovili, da ne gre za požar, ampak se iz vagona dviga para.

Preberi več

Ob 17.55 smo v oklici Trnja, občina Pivka, gasilci PGD Palčje in Pivka pogasili gorečo travo na površini približno 30 kvadratnih metrov.

Preberi več

Ob 20.45 je bil opažen ogenj v gozdu pri Gradcu v občini Pivka. Posredovali so gasilci PGD Pivka, ki so na lokaciji pogasili požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov. Gorel je kup vej v gozdu brez nadzora.

Preberi več

Ob 20.06 sta na Kolodvorski cesti v Pivki trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka. Zavarovali in razsvetljevali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Dve osebi sta se v nesreči poškodovali.

Preberi več

Ob 15.00 je bila na Kosovelovi ulici v Pivki neodzivna oseba. Prvi posredovalci PGD Pivka smo nudili pomoč oboleli osebi in reševalcem NMP Postojna pri prenosu osebe. Obolela oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 17.00 uri smo posredovali v Petelinjah, občina Pivka, kjer smo iz poslovnega objekta odstranili sršenje gnezdo.

Preberi več

Ob 20.43 se je na cesti Pivka–Postojna pri vasi Selce zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in Pivka, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo ter pomagali ekipi NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. O dogodku je bil obveščen tudi OKC Koper. Poškodovana oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

V soboto 8. septembra smo gasilci PGD Pivka na dveh lokacija v Pivki, na Tovarniški poti in Ulici 27. aprila odstranili sršenji gnezdi, ki sta ogrožali tamkajšnje stanovalce. Zaradi nedostopnosti do enega izmed gnezd, smo pomoč nudili kolegi iz PGD Postojna z ALK.

Preberi več

Ob 13.24 je tovornemu vozilu na cesti Pivka–Ribnica v občini Pivka zablokirala zavora, zato se je kolo pregrelo in vžgalo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so na lokaciji ohladili kolo, katero so pred tem pogasili mimoidoči in voznik tovornega vozila. Nastalo je nekaj materialne škode.

Preberi več

Ob 12.40 smo gasilci PGD Pivka na Stari Sušici v občini Pivka na drevesu odstranili sršenje gnezdo.

Preberi več

Ob 8.10 smo na Prečni ulici v Pivki gasilci PGD Pivka odstranili osje gnezdo.

Preberi več

Ob 15.18 je na Kolodvorski cesti v Pivki gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Pivka smo zavarovali mesto požara, požar pogasili, odklopili akumulator in usmerjali promet do prihoda policistov.

Preberi več

Ob 17.34 je med vasjo Trnje in Slovenska vas v občini Pivka gorelo v borovem gozdu. Gasilci PGD Pivka smo pogasili požar na površini 100 kvadratnih metrov. O požaru je bil obveščen tudi OKC Koper.

Preberi več

Ob 8.52 smo člani skupine AED pri PGD Pivka nenadno oboleli osebi do prihoda ekipe reševalcev NMP Postojna nudili prvo pomoč, nato pa pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Obolelo osebo so reševalci prepeljali na urgenco v Postojno.

Preberi več

Ob 16.40 se je v Prečni ulici v Pivki otrok zaklenil v osebno vozilo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so z tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila in rešili otroka.

Preberi več

Ob 14.30 smo posredovali na Postojnski cesti v Pivki, kjer smo gasilci PGD Pivka odstrani sršenji gnezdi na jablani in podstrešju hiše.

Preberi več

Ob 20:04 je na Postojnski cesti v Pivki, osebo obšla slabost. Posredovali smo člani AED in PGD Pivka. Osebi so do prihoda ekipe reševalcev NMP Postojna nudili prvo pomoč, nato pa pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Obolelo osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 16.08 je na Kolodvorski cesti v Pivki delavca elektro podjetja stresel električni tok in ga poškodoval. Gasilci PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč NMP Postojna pri oskrbi poškodovane osebe in prenosu do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 12.43 je na cesti med Pivko in Ribnico, občina Pivka, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali CPK sanirati cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Preberi več

Ob 20.00 sta na Snežniški cesti v Pivki trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, nudili pomoč delavcem avto vleke in dežurni službi cestnega podjetja pri sanaciji cestišča ter nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Postojna, ki so poškodovano osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Preberi več

Ob 20.29 je na Vilharjevi ulici v Pivki, prišlo do udara strele v dimnik stanovanjskega bloka. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so objekt pregledali. Do požara ni prišlo. Ob udaru strele so delci dimnika poškodovali dve parkirani vozili na parkirišču.

Preberi več

Ob 12.33 je v naselju Kal, občina Pivka, meteorna voda, ki je tekla iz jaškov, ogrožala transformatorsko postajo v industrijskem podjetju. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Košana in Postojna, ki so izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode. Intervencija se je ponovila 19.30 uri. Ponovno je bilo potrebno črpanje vode.

Preberi več

Dne 13.6.2018 smo gasilci PGD Pivka, skupaj z ostalimi gasilci iz OKR posredovali v Črnomlju. Pomagali smo pri sanaciji posledic hudega neurja, ki je občino Črnomelj prizadelo pretekli dne 8.6.2018.

Preberi več

Ob 13.12 je na Kolodvorski cesti v Pivki zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Pivka smo izvajali naletno varovanje, pogasili požar na vozilu in pregledali ostanke vozila. Vozilo je bilo uničeno v celoti.

Preberi več

Ob 22.07 se je na železniški postaji v Pivki kadilo in se je širil vonj po zažganem. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so na kraju ugotovili, da je nekdo zakuril odpadno olje in filtre, ki so bili v sodu pred vhodom v enega izmed objektov na železniški postaji. Gasilci smo požar pogasili. Materialna škoda ni nastala.

Preberi več

Ob 12.59 se je na Kalu, občina Pivka, med obrezovanjem drevja pokvarilo avto dvigalo v katerem je ostal občan. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo s pomočjo avto lestve rešili ujetega občana in ga spustili na tla. Poškodovanih ni bilo.

Preberi več

Ob 13.56 je v naselju Neverke, občina Pivka, zaradi udara strele v objekt zagorelo v kotlovnici stanovanjske hiše. Posredovali smo gasilci PGD Košana in PGD Pivka, ki smo požar pogasili. Ogenj je uničil grelnik vode in električno napeljavo.

Preberi več

Ob 21.25 je v naselju Juršče, občina Pivka, na pašniku nenadzorovano gorelo vejevje. Požar na površini petsto kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Palčje in PGD Pivka.

Preberi več

Ob 15.43 so na cesti Pivka-Postojna pri naselju Selce, občina Pivka, trčili motorno kolo in dve osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Reševalci NMP so ju prepeljali v bolnišnico. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovancev ter sanirali mesto prometne nesreče.

Preberi več

Ob 17.00 je gorelo v naravi med železniško progo in državno cesto Pivka–Ilirska Bistrica, občina Pivka. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka. Zgoreli sta trava in grmovje na površini približno 300 kvadratnih metrov. Škode ni bilo.

Preberi več

Ob 23.44 smo v naselju Pivka, občina Pivka, prvi posredovalci PGD Pivka nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Postojna, ki so obolelo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 18.03 sta na Kolodvorski cesti v Pivki trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Pivka smo kraj dogodka zavarovali, nudili pomoč ekipi reševalcev NMP Postojna pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila, odklopili akumulatorje in sanirali cestišče. Huje poškodovanega voznika motorja so odpeljali v SB Izola.

Preberi več

Ob 9.46 se je v naselju Gradec, občina Pivka, nahajala neodzivna oseba. Prvi posredovalci PGD Pivka, AED Pivka in reševalci NMP Postojna so ugotovili, da je oseba preminula.

Preberi več

Ob 14.46 je v industrijski coni Neverke, občina Pivka, prišlo do iztekanja odpadnih tekočin iz jaška lovilca maščob zaradi okvare na separatorju. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, iz lovilca maščob izčrpali onesnaženo vodo in s tem znižali nivo tekočin ter deloma odpravili napako na separatorju. Okoli 50 kvadratnih metrov onesnaženega cestišča so posuli in očistili s počjo vpojnega sredstva - absorbenta. Dokončno bo napako na separatorju saniral lastnik. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Preberi več

Ob 15.19 so v naselju Selce, občina Pivka, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Do prihoda gasilcev je lastnik že sam pogasil goreče saje. Gasilci PGD Pivka smo počistili leseno ogrodje okrog dimnika, ga preventivno pregledali s termo kamero ter lastniku prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Preberi več

Ob 10.20 smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe po ozkem stopnišču iz prvega nadstropja večstanovanjskega objekta do reševalnega vozila. Oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Preberi več

Ob 18.28 je na Prečni ulici v Pivki zagorelo osebno vozilo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo pogasili goreče vozilo.

Preberi več

Ob 14.07 je na objektu bencinskega servisa na Postojnski cesti v Pivki močan sunek vetra poškodoval del ostrešja. Gasilci PGD Pivka smo odtrgano pločevinasto kritino odstranili, deloma pa začasno pritrdili do prihoda servisne službe. Poškodovano je okoli osem kvadratnih metrov ostrešja.

Preberi več

Ob 13.15 so na Snežniški cesti v Pivki gorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pivka smo pogasili goreče saje ter prepovedali kurjenje do prihoda in strokovnega ogleda dimnikarske službe.

Preberi več

Ob 15.09 so na Kolodvorski ulici v Pivki, prvi posredovalci PGD Pivka oboleli osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna, ki so obolelo osebo oskrbeli in prepeljali v ZD Postojna.

Preberi več

Ob 4.23 je bil v kletnih prostorih Krpanovega doma v Pivki zaznan dim. Gasilci PGD Pivka smo vdrli notranja vrata in vstopili v kletne prostore in kurilnico, opravili pregled, ugasnili peči centralne kurjave, odprli zunanje jaške ter prostore objekta prezračili in prostore kurilnice pregledali s temo kamero. Prostore je zadimilo tlenje lesne biomase v zalogovniku.

Preberi več

Ob 7.18 je na Postojnski cesti v Pivki v trgovskem centru voda poplavila prostore zaradi pokvarjenega radiatorja. Gasilci PGD Pivka smo zaprli dovod vode.

Preberi več

Ob 9.17 je v naselju Kal, občina Pivka, zaradi posledic dimniškega požara prišlo do vžiga lesenega stropa med kletjo in pritličjem. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Postojna in Košana, ki so na kraju dogodka poslopje pregledali z termovizijsko kamero, pogasili, potrgali in izrezali 10 kvadratnih metrov lesenega stropa in ga odstranili.

Preberi več

Ob 14.50 so se iz stanovanja v večstanovanjskem objektu v Tovarniški ulici v Pivki slišali klici na pomoč. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo preko lestve prišli na balkon stanovanja v prvem nadstropju, ter preko odprtega okna vstopili v stanovanje in ga odklenili od znotraj. V stanovanju se je nahajala starejša oseba, kateri se je roka ujela pod zložljivo ležišče v sedežni garnituri. Gasilci so osebo rešili. Posredovali so tudi reševalci NMP Postojna, ki so osebo pregledala.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk