OB 14.47 smo na Kolodvorski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka, razsvetljevali mesto jemanja brisov pri testiranju na Covid-19.

Preberi več

Ob 16.30 smo na Kolodvorski cesti v Pivki, v večstanovanjski stavbi, gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.

Preberi več

V nedeljo 6. decembra smo gasilci PGD Pivka na območju Pivke zaradi poplavljanja meteorne vode ob velikih padavinah posredovali trikrat. Najprej dopoldan smo črpali vodo iz kleti stanovanjske hiše. Popoldan smo posredovali na Kolodvorski cesti. Na večstanovanjskem objektu je zaradi poškodovane strehe zamakala meteorna voda. Zvečer pa smo bili klicani na pomoč, ko je zalilo proizvodnje prostore podjetja na Snežniški cesti v Pivki.

Preberi več

Ob 17.19 je v bližini naselja Trnje, občina Pivka, gorela deponija starega sena, vejevja in drugih naravnih materialov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili, tleče požarišče premetali in ga preventivno obilneje zalili.

Preberi več

Ob 14.47 je na Snežniški cesti v Pivki, zagorelo pri motorju transportnega traku v betonskem silosu podjetja, kjer izdelujejo pelete. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, PGD Palčje in PGD Postojna. Kraj dogodka smo zavarovali, pogasili požar, ter pregledali silos, tekoči trak in pa preostale prostore podjetja. V pripravljenosti so bili še gasilci PGD Zagorje in Košana, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Preberi več

Ob 13.24 sta na križišču cest v Pivki, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulatorja, sanirali razlite tekočine ter nudili pomoč lažje poškodovanima osebama. Reševalci NMP Postojna so osebi dokončno oskrbeli in ju prepeljali na preventivni pregled v ZD Postojna.

Preberi več

Ob 20.06 je v naselju Suhorje, občina Pivka, zagorelo ostrešje okoli dimnika na gospodarskem objektu. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili domačini. Gasilci PGD Pivka in Košana smo objekt in dimnik pregledali s termovizijsko kamero ter odstranili pogoreli del ostrešja okoli dimnika. Za sanacijo strehe bo poskrbel lastnik, v pripravljenosti so bili tudi gasilci PGD Palčje in Zagorje.

Preberi več

Ob 4.26 se je v Krpanovem domu v Pivki, aktiviral požarni alarm in v objektu je bilo čutiti vonj po dimu. Gasilci PGD Pivka smo stavbo, sistem za ogrevanje v kurilnici in silos za sekance pregledali s termo kamero, vendar vzroka za zadimljenje nismo našli. Prostore smo prezračili. O dogodku so bile obveščene pristojne osebe.

Preberi več

Ob 8.21 smo v ulici Pod Zavrtnice v Pivki gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 7.15 je na Snežniški cesti v Pivki, oseba zdrsnila in padla na stopnišču večstanovanjske zgradbe. Gasilci PGD Pivka smo poškodovancu nudili prvo pomoč ter pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu poškodovanca v reševalno vozilo.

Preberi več

Ob 11.03 se je na Kolodvorski cesti v Pivki osebno vozilo zaletelo v rampo tovornega vozila in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč ekipi NMP Postojna in policiji. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi.

Preberi več

Ob 20.32 je v naselju Drskovče, občina Pivka, zagorelo v gospodarskem poslopju. Začetni požar, ki je zajel tudi leseni podporni steber pa so lastniki objekta pogasili pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Pivka in PGD Zagorje smo kraj dogodka zavarovali, s termovizijsko kamero pregledali objekt, ohladili steno kjer je gorelo, ter zaradi poškodovane elektro napeljave prepovedali vklop le-te. Nastala je manjša materialna škoda.

Preberi več

Ob 15.33 smo posredovali na Kolodvorski cesti v Pivki, kjer smo gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odprli stanovanjska vrtata zaradi pozabljenih ključev.

Preberi več

Ob 15.08 se je na cesti Pivka - Ribnica, občina Pivka, po bregu navzdol ob cestišču prevrnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo odpadno železo. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, iz poškodovanega rezervoarja prečrpali štiristo litrov goriva, odklopili akumulator, odstranili poškodovano varovalno ograjo ter posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom. Skupaj s cestnim podjetjem smo na koncu očistili in oprali cestišče. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Postojna.

Preberi več

Ob 15.16 sta na cesti pri odcepu za naselje Gradec, občina Pivka, trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, ponesrečenemu motoristu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna. Reševalci so poškodovanca dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 9.14 smo v Šmihelu, občina Pivka, na podružnični osnovni šoli gasilci PGD Pivka opravili ogled in locirali večje sršenje gnezdo. V dogovoru z vodstvom šole smo uničenje izvršili v večernih urah. Gnezdo smo odstranili.

Preberi več

Ob 22.40 je na Tovarniški poti v Pivki zagorelo pozabljeno olje na štedilniku v stanovanjski hiši. Še pred prihodom gasilcev PGD Pivka je lastnik stavbe požar pogasil. Gasilci smo prostore pregledali s termo kamero in iznesli pogorele stvari. Nastalo je nekaj materialne škode.

Preberi več

Ob 22.10 sta na cesti Pivka–Ribnica, pri naselju Hrastje, občina Pivka, čelno trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Postojna, ki smo zavarovali kraj dogodka odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili dve poškodovani osebi iz vozil ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna in NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu poškodovancev v reševalno vozilo. Poškodovani osebi sta bili prepeljani na nadaljnje zdravljenje v SB Izola in UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 17.35 uri smo posredovali na Vilharjevi ulici v Pivki, kjer smo gasilci PGD Pivka odstranili osje gnezdo, ki se je nahajalo na strešnem tramu stanovanjske hiše. Zatesnili smo luknjo in preprečili mrčesu nadaljnje gnezdenje.

Preberi več

V petek 4. septembra smo gasilci PGD Pivka, skupaj z ostalimi društvi v Obalno kraški regiji posredovali pri požaru v v lesno-predelovalnem podjetju na Kolodvorski cesti v Postojni. Pogorelo je približno 3000 kvadratnih metrov skladiščnih in proizvodnih prostorov, v katerih je bila večja količina lesnih polizdelkov, prav tako je uničen silos in pa lesni polizdelki, ki so bili skladiščeni ob hali in silosu na skupni površini okoli 1150 kvadratnih metrov. Poškodovano je tudi eno tovorno vozilo in pa okna stavbe sosednjega podjetja. Iz našega društva smo pomoč nudili z avtocisterno.

Preberi več

Ob 18.01 smo Gasilci PGD Košana in PGD Pivka posredovali v Neverkah v občini Pivka. Gasilci smo s pomočjo gradbenega stroja premaknili podrto drevo iz osebnega vozila in deblo večje dimenzije razžagali na dele.

Preberi več

Ob 15.40 smo gasilci PGD Pivka in Palčje posredovali v vasi Juršče v občini Pivka. Gasilci smo pred vhodom v cerkev in stranska vrata postavili proti poplavne vreče, pred vhodom očistili nasuto blato, ki ga je nanesla voda in očistili jaške okoli cerkve ter iz njih izčrpali cca. 500 l umazane vode.

Preberi več

Ob 19.45 so v ulici Pod Zavrtnice v Pivki kurili kup vejevja ob stanovanjski hiši, nakar se je ogenj razširil na ostrešje hiše. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, kateri so pogasili okoli dva kvadratna metra ostrešja in kup vejevja. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Postojna, kateri pa so bili med potjo preklicani. Zaradi hitrega posredovanja gasilcev ogenj ni povzročil večje škode.

Preberi več

Ob 21.45 je na Radohovski poti v Pivki osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo izvajali požarno in naletno varovanje, razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovanim osebam in reševalcem NMP Postojna in NMP Ilirska Bistrica ter sanirali razlite tekočine. Tri poškodovane osebe so bile prepeljane na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Preberi več

Ob 18.12 je na Kolodvorski cesti v Pivki motorist trčil v kamp prikolico. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali mesto nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih in odklopili akumulator. Ekipa NMP Postojna je oba poškodovanca oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Preberi več

Ob 18.46 sta se v Parjah, občina Pivka, pri padcu z motorjem poškodovala motorista. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč pri prenosu obolele osebe reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Preberi več

Ob 8.22 smo Pod Primožem v Pivki, gasilci PGD Pivka reševali gos, ki je bila zagozdena med dvema zidovoma.

Preberi več

Ob 13.41 je v naselju Kal v občini Pivka zaradi okvare na vodovodni napeljavi voda zalila kletne prostore v stanovanjski hiši. Posredovali smo gasilci PGD Pivka. Zaprli smo ventil ter izčrpali približno 5 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov.

Preberi več

Ob 10.41 je na cesti Ribnica - Pivka pri naselju Ribnica v občini Pivka padel motorist in se poškodoval. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka. Zavarovali smo kraj dogodka, nudili pomoč ekipi reševalcev NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovanca iz obcestnega jarka do reševalnega vozila, ter odklopili akumulator na motornem kolesu. Težko poškodovanega voznika motornega kolesa so reševalci odpeljali v SB Izola.

Preberi več

Ob 16.05 smo v Nadanjem selu v občini Pivka gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odstranili tri sršenja gnezda na podstrešju stanovanjske hiše.

Preberi več

Ob 16.53 je na cesti čez Vremščico, občina Pivka, padel motorist in se poškodoval. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, z vpojnim sredstvom posuli manjšo količino izlitih motornih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Poškodovanega motorista so odpeljali v SB Izola.

Preberi več

Ob 17.41 so na cesti Pivka - Ribnica, občina Pivka, trčili osebni vozili in traktor. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanih, ter delavcu cestnega podjetja pri sanaciji cestišča. Dve lažje poškodovani osebi so prepeljali v ZD Postojna.

Preberi več

Ob 8.14 je pri naselju Trnje v občini Pivka gorelo na deponiji. Gorelo je odpadno seno, vejevje in suha trava. Požar na površini 0,25 hektarja smo pogasili gasilci PGD Pivka. O dogodku je bil obveščen OKC Koper in požarni inšpektor na URSZR izpostava Postojna.

Preberi več

Ob 9.03 je bil v okolici naselja Trnje, občina Pivka, opažen dim. Gasilci PGD Pivka smo pogasili, premetali in izdatno zalili goreče staro seno na divjem odlagališču v obsegu 10 kvadratnih metrov.

Preberi več

Ob 8.22 smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz drugega nadstropja večstanovanjskega objekta v reševalno vozilo.

Preberi več

Ob 19.11 sta v naselju Petelinje, občina Pivka, trčili osebni vozili. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe. Ekipa NMP Postojna je poškodovano osebo oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 18.30 je bila na ulici Pod nasipom v Pivki, v stanovanjski hiši, skozi okno opažena negibna oseba. Gasilci PGD Pivka smo s tehničnim posegom odpri vrata stanovanja in do prihoda reševalcev NMP Postojna oživljali obolelo osebo.

Preberi več

Ob 16.19 so v Selcah, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo pogasili saje, očistili dimnik in pregledali okolico dimnika.

Preberi več

Ob 17.50 uri je močan veter odkril streho na avtobusnem postajališču v Pivki. Gasilci PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka in začasno pritrdili streho na mesto, ter preprečili nadaljnjo škodo.

Preberi več

Ob 16.24 so v Šmihelu, občina Pivka, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili ter očistili in s termovizijsko kamero pregledali dimno tuljavo. Lastnikom smo odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Preberi več

Ob 16.12 so v večstanovanjski stavbi na Kosovelovi ulici v Pivki gorele saje v dimniku. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, opravili smo ogled, pogasili dimnik in pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero. Lastnikom smo odsvetovali nadaljnje kurjenje do pregleda dimnikarja.

Preberi več

Ob 12.02 smo na Postojnski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz stanovanjskega objekta v reševalno vozilo.

Preberi več

Ob 8.48 smo gasilci PGD Pivka posredovali na Kolodvorski ulici v Pivki kjer so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja. V stanovanju se je nahajala onemogla oseba, ki so jo predali v nadaljnjo oskrbo ekipi NMP Postojna.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk