Ob 13.54 je na Tovarniški poti v Pivki zagorelo v kopalnici stanovanja večstanovanjskega objekta. Lastnik stanovanja je še pred prihodom gasilcev pogasil požar in se med gašenjem poškodoval. Gasilci PGD Pivka smo prezračili stanovanje in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

Preberi več

Ob 7.40 so na Postojnski cesti v Pivki sorodniki pogrešali osebo. Gasilci PGD Pivka smo odprli vrata stanovanja večstanovanjske stavbe, vendar osebe ni bilo doma. Gasilci so nadaljevali iskanje v okolici Pivke. Pogrešanca so medtem našli policisti.

Preberi več

Ob 13.15 je v kleti Osnovne šole Pivka zamakala meteorna voda. Gasilci PGD Pivka smo iz jaška, v katerem se je nabirala meteorna voda, izčrpali okrog 20 kubičnih metrov vode.

Preberi več

Ob 20:40 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Parje-Palčje v občini Pivka. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo, ki se je prevrnilo na streho. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka. Na kraju smo izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine, pomagali ekipi NMP in policistom ter razsvetljevali mesto dogodka. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v UKC Ljubljana. O dogodku je bil obveščen OKC Koper.

Preberi več

Ob 20:28 smo bili obveščeni, da je občanka v Veliki pristavi v občini Pivka zaklenila ključe stanovanjske hiše in ne more vstopiti. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo s tehničnim posegom odprli vrata ter občanki omogočili vstop. Škode ni bilo. O dogodku je bil obveščen OKC Koper.

Preberi več

Ob 7.20 je na Postojnski ulici v Pivki zaradi odvrženega pepela, zagorelo na balkonu stanovanja v II. nadstropju večstanovanjskega objekta. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili stanovalci, dokončno pa smo ga pogasili gasilci PGD Pivka in pregledali okolico.

Preberi več

Ob 12.40 je na Kolodvorski cesti v Pivki, v stanovanju večstanovanjskega objekta, zaradi okvare iztekala voda. Gasilci PGD Pivka smo zaprli ventil v stanovanju, počistili razlito vodo in v stanovanju namestili sušilec zraka.

Preberi več

Ob 21.59 je na Kalu, občina Pivka, v proizvodnji delavcu stisnilo prst. Sodelavci so pred prihodom gasilcev osvobodili stisnjen prst, gasilci PGD Pivka pa smo pregledali kraj nesreče. Reševalci NMP Postojna so poškodovanega delavca prepeljali v ZD Postojna. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Preberi več

Ob 14.53 je v stanovanjskem bloku na Vilharjevi ulici v Pivki zamakalo iz zgornjega v spodnja stanovanja. Gasilci PGD Pivka smo s tehničnim posegom preprečili zamakanje iz napeljave centralnega ogrevanja. Pri prihodu na lokacijo smo mudili pomoč še nenadno obolelem občanu do prihoda reševalcev NMP Postojna, ti pa so ga odpeljali v ZD Postojna.

Preberi več

Ob 17.18 smo na Kolodvorski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka na zahtevo Policije, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja večstanovanjske stavbe, ker je bila oseba pogrešana. Gasilci smo ugotovili, da osebe ni v stanovanju, temveč, da se nahaja v bolnišnici.

Preberi več

Ob 13.45 je na več lokacijah v naseljih Gornja Košana in Dolnja Košana meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše, prostore večstanovanjskega objekta in zaradi ne prepustnosti mosta poplavila cesto. Gasilci PGD Košana in PGD Pivka smo ob pomoči delovnega stroja sanirali prepust mosta, iz objektov pa prečrpali vodo in postavili protipoplavne vreče.

Preberi več

Ob 18.06 je v Prečni ulici v Pivki zagorelo v smetnjaku. Ogenj smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 13.18 je na Prečni ulici v Pivki, meteorna voda zalivala kletne prostore Krpanovega doma. Gasilci PGD Pivka smo s protipoplavnimi vrečami preusmerili meteorno vodo in jo prečrpali.

Preberi več

Ob 11.51 je na Kolodvorski cesti v Pivki, zamakala voda iz zgornjega stanovanja v spodnje. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo v spodnjem stanovanju odklopili elektriko. Lastnika zgornjega stanovanja je odprl svoje stanovanje, da zapre ventil centralnega sistema.

Preberi več

Ob 17.53 so na Snežniški cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka, odstranili sršenje gnezdo iz drevesnega debla.

Preberi več

Ob 17:20 se je pri naselju Palčje, občina Pivka začela iskalna akcija za pogrešano osebo. Aktivirane smo bile gasilske enote PGD Pivka, PGD Palčje, PGD Zagorje, zveza vodnikov reševalnih psov Notranjske in Obale in Kinološka zveza Slovenije - skupine SIP 1 in SIP 6. Ob 19.06 se je pogrešana oseba sama javila na svojem domu.

Preberi več

Ob 17.29 smo v naselju Kal, občina Pivka, gasilci PGD Pivka, odstranili sršenje gnezdo.

Preberi več

Ob 18.50 smo v naselju Šmihel, občina Pivka, gasilci PGD Pivka, odstranili sršenje gnezdo v dimniku osnovne šole.

Preberi več

Ob 12.39 je na Radohovski poti v Pivki padel voznik motornega kolesa in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Pivka smo nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanca.

Preberi več

Ob 15.50 smo na Poti k Studencu v Pivki, gasilci PGD Pivka odstranil osje gnezdo.

Preberi več

Ob 15.44 smo na Postojnski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka, na prošnjo policije odprli osebno vozilo.

Preberi več

Ob 15.12 smo na Postojnski cesti v Pivki, gasilci PGD Pivka, na prošnjo policije odstranili okvarjen avtodom in s tem sprostili promet skozi Pivko.

Preberi več

Ob 20:26 je bilo javljeno, da se je na Prečni ulici v Pivki vklopil požarni alarm. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo potrdili, da gre za čuden vonj zato smo v stavbi pregledali vse prostore tudi s termo kamero. Požara ni bilo.

Preberi več

Ob 9.56 smo dobili poziv, da pri vasi Selce, občina Pivka, gorijo drva. Ugotovljeno je bilo, da občan kuri lesene odpadke. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo pogasili kup lesenih odpadkov.

Preberi več

Ob 20.12 se je pri naselju Čepno, občina Pivka, oseba med kmetijskimi opravili prevrnila s traktorjem in ostala ukleščena pod njim. Osebo so pred prihodom gasilcev izpod traktorja rešili občani. Gasilci PGD Košana, Pivka in Postojna smo zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, jim pomagali pri nadaljnji oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, traktor postavili na kolesa in preprečili iztekanje goriva ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Ilirska Bistrica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 12.49 je v naselju Buje, občina Pivka, ob gospodarskem objektu gorel hlevski gnoj. Gasilci PGD Košana in PGD Pivka smo požar pogasili ter ga ob pomoči lastnika z mehanizacijo premetali in pogorišče temeljito zalili z vodo.

Preberi več

Ob 14.50 sta na Postojnski cesti v Pivki trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi v nesreči poškodovane motoristke.

Preberi več

Ob 14.45 je na požarišču Lipje nad Trnjem, občina Pivka, gorelo drevo. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka in Palčje.

Preberi več

Ob 11.36 je v Veliki Pristavi, občina Pivka, gorel pomožni gospodarski objekt. Gasilci PGD Pivka, Košana, Palčje, Zagorje in Postojna smo obvarovali sosednje objekte in pogasili požar objekta in skladovnice drv. Objekt je uničen, požarišče pa začasno sanirano ob pomoči CZ Pivka in pogodbenikov.

Preberi več

Ob 10.45 je bil ponovno opažen dima na požarišču Trnje, občina Pivka . Gasilci PGD Pivka smo pogasili in izdatno zalili posamezne panje in približno 50 kvadratnih metrov okoliške površine.

Preberi več

Ob 20.06 je nad naseljem Kal na hribu Osojnica, občina Pivka, zagorelo v naravnem okolju. Gasilci PGD Pivka in PGD Košana smo požar omeji, pogasili ter preventivno obilneje zalili z vodo. Zgorelo je okrog sto kvadratnih metrov zaraščajoče površine.

Preberi več

Odšli smo na pomoč na Kras, kjer smo pomagali pri gašenju tamkajšnjih požarov. Ena ekipa petih gasilec je bila na terenu preko noči, druga ekipa pa je bila na terenu cel naslednji dan in zamenjala nočno ekipo.

Preberi več

Prišlo je do ponovnega vžiga na požarišču, na pobočju Liplja. Gasilci PGD Palčje in Pivka smo pogasili in zalili dodatnih 500 kvadratnih metrov požarišča.

Preberi več

Tekom dneva smo gasilci PGD Pivka, Zagorje, Palčje, Postojna, Košana in Slavina izvajali požarno stražo požarišča, zalivali požarno linijo in pogasili manjša žarišča na pobočju hriba Liplje.

Preberi več

Ob 9.51 je bil nad vasjo Trnje ponovno opažen dim na včerajšnjem požarišču. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Zagorje, Košana, Palčje, Studeno in Slavina. Požar smo pogasili in dodatno zalili rob požarišča in pa posamezna žarišča v notranjosti. Čez noč ostaja na delu požarna straža.

Preberi več

Ob 13.11 sta nad vasjo Trnje, občina Pivka, gorela podrast in grmičevje. Gasilci PGD Pivka, Košana, Zagorje, Palčje, Postojna, Razdrto, Studenec, Hruševje, Šmihel - Landol, Studeno in Slavina smo ob pomoči helikopterja SV požar pogasili. Gasilci ZGRS Sežana so zagotovili bazen, kjer je helikopter zajemal vodo za gašenje. Pogorelo je približno 5 hektarjev površine na težko dostopnem terenu. Preko noči je na požarišču ostala požarna straža. Z gašenjem se je nadaljevalo v soboto. Pogorišče se je dodatno zalilo in saniralo posamezna žarišča. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Košana, Zagorje, Palčje, Slavina, Hruševje in Šmihel - Landol. Požar je bil pred 17 uro dokončno pogašen. Na straži so ostali gasilci PGD Palčje.

Preberi več

Ob 19.30 je na cesti Parje – Palčje, občina Pivka, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanca in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovanega voznika so reševalci prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 15.53 se je na Vilharjevi ulici v Pivki v stanovanju več stanovanjskega bloka nahajala onemogla oseba. Gasilci PGD Pivka smo v stanovanje vstopili preko balkona in odklenili vhodna vrata, do prihoda reševalcev NMP Ilirska Bistrica nudili pomoč onemogli osebi in pomagali pri prenosu v reševalno vozilo. Reševalci so jo prepeljali v ZD. Na kraju dogodka je bila prisotna tudi policija.

Preberi več

Ob 18.07 se je v Šmihelu, občina Pivka, porušil delovni oder, s katerega so padli trije delavci in se poškodovali. Gasilci PGD Pivka smo zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudil pomoč reševalcem NMP Postojna in Il. Bistrica pri oskrbi in prenosu ene hudo poškodovane osebe do helikopterja ter dveh do reševalnega vozila. Vse tri poškodovane osebe so prepeljali v UKC Ljubljana, dve z reševalnim vozilom in eno s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu.

Preberi več

Ob 14.12 je pod hribom Osojnica v občini Pivka požarna straža PGD Košana opazila dim. Gorela je suha trava. Požar na površini 0,06 hektarja smo pogasili gasilci PGD Košana in PGD Pivka.

Preberi več

Ob 18.10 sta pri naselju Selce, občina Pivka gorela trava in grmičevje. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo pogasili gorečo travo in grmičevje na površini približno 800 kvadratnih metrov.

Preberi več

Ob 15.54 je pod Osojnico v občini Pivka zaradi udara strele zagorelo v naravi. Gasilci PGD Pivka smo požar na skupni površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili in požarišče dodatno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 9.08 je v naselju Trnje, občina Pivka, gorela stara trava na površini okoli 400 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili.

Preberi več

Ob 09.17 smo gasilci PGD Pivka v naselju Kal, občina Pivka, s tehničnim posegom rešili psa, ki se je zaklenil v osebno vozilo.

Preberi več

Ob 21.04 je v naselju Parje, občina Pivka, voznica z osebnim vozilom v predelu delovne zapore zapeljala v gradbeno jamo. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo zavarovali mesto nesreče, poškodovanim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, ter pomagali reševalcem pri nadaljnji oskrbi. Ekipa NMP Postojna je poškodovani osebi oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Preberi več

Ob 15.37 je pri čistilni napravi v Pivki občan opazil pene na reki Pivki. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo izvedli ogled in zavarovanje kraja dogodka, omejili pene z vpojnimi črevesi, izvedli meritve PH vode in nudili pomoč strokovnim službam pri vzorčenju. Obveščene so bile vse pristojne službe, ki bodo izvajala kontrole tekom tedna.

Preberi več

Ob 23.13 smo na Poti na Orlek v Pivki, gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom rešili psa, ki si je nogo zataknil v ograjo.

Preberi več

Ob 13.37 je pri naselju Ribnica v občini Pivka tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilu, zaustavili iztekanje nevarnih motornih tekočin, preprečili onesnaženje bližnjega potoka ter prečrpali pogonsko gorivo. Poškodovanih ni bilo, cesta pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Preberi več

Ob 18.02 sta med Kalom in Neverkami, občina Pivka, trčila motorista. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovancev. Poškodovana motorista sta bila prepeljana v SB Izola.

Preberi več

Ob 13:29 je v Gornji Košani, občina Pivka, zagorelo v stanovanjski hiši. Posredovali smo gasilci PGD Košana in PGD Pivka, ki smo požar pogasili, pomagali pri iznosu ožganih predmetov iz stanovanja, in objekt pregledali s termo kamero. Pogorelo je celotno pritličje stanovanjske hiše.

Preberi več

Ob 11.37 je med Klenikom in Palčjem, občina Pivka, kurjenje ušlo izpod nadzora. Gasilci PGD Pivka smo pogasili približno 700 kvadratnih metrov travniške površine.

Preberi več

Ob 10.42 se je na Petrolovem bencinskem servisu v Pivki iz vozila razlila motorna tekočina. Gasilci PGD Postojna in Pivka smo identificirali razlito nevarno snov, sanirali po vozišču na površini okoli sto kvadratnih metrov razlite tekočine in pregledali jaške.

Preberi več

Ob 18.25 ja na Prečni ulici v Pivki, zamakala voda skozi streho Krpanovega doma zaradi adaptacije strehe. Gasilci PGD Pivka smo s folijo pokrili odprti del strehe in s tem preprečili nadaljnje zamakanje.

Preberi več

Ob 12.17 je pri naselju Šmihel, občina Pivka, občan kljub prepovedi kuril v naravi. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili. Obveščena je bila tudi policija.

Preberi več

Ob 15.53 je pri naselju Gradec, občina Pivka, zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Pivka, Košana in Zagorje smo požar pogasili in dodatno zalili rob požarišča in posamezna žarišča. Hkrati so bili na terenu tudi tečajniki GZ Postojna v sklopu tečaja za operativnega gasilca (iz PGD Postojna, Planina, Slavina, Studenec, Hruševje, Studeno in Šmihel - Landol), so skupaj z inštruktorji pomagali gasiti rob požarišča. V večernih urah smo gasilci preventivno še enkrat pregledali okolico požara. Pogorelo je 1,5 ha površine.

Preberi več

Ob 12.08 je bil nad Trnjem, občina Pivka, opažen dim. Gasilci PGD Pivka smo pogasili in izdatno zalili približno 20 kvadratnih metrov površine v zaraščanju, kup zelenega odreza in gospodinjskih odpadkov.

Preberi več

Ob 11.40 je ob Radohovski poti v Pivki, na travniku zaradi močnejšega sunka vetra občanu ušel ogenj izpod nadzora. Gasilci PGD Pivka smo travniški požar na površini okrog šesto kvadratnih metrov pogasili ter požarišče preventivno obilneje zalili.

Preberi več

Ob 14.15 je v vasi Trnje v občini Pivka gorela trava na površini okoli 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili.

Preberi več

Ob 16.47 smo dobili poziv, da je za cerkvijo v vasi Trnje v občini Pivka opažen dim. Na kraju smo ugotovili da je šlo za neprijavljeno kurjenje.

Preberi več

Ob 13.12 so v naselju Selce, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo pogasili goreče saje in pregledali dimnik.

Preberi več

Ob 12.53 je med Radohovo vasjo in Parjami, občina Pivka, gorela suha trava. Gasilci PGD Pivka smo požar na površini približno 150 kvadratnih metrov pogasili in dodatno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 12.22 je med Radohovo vasjo in Klenikom, občina Pivka, gorela suha trava na površini okoli 250 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili in dodatno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 17.04 je na cesti Divača - Ribnica, pri naselju Buje v občini Pivka, tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin zletelo s ceste, se prevrnilo in trčilo v drevo. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka. Zavarovali in razsvetljevali smo kraj dogodka, cisterno pregledali in opravili meritve plinov, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz kabine vozila rešili preminulega voznika ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do ceste. Nudili so pomoč ekipi Istrabenz Plini, ki je hotela prečrpati plin iz cisterne, vendar zaradi položaja tovornega vozila to ni bilo možno. Obveščene so bile vse pristojne službe. S prečrpavanjem in odstranjevanjem tovornega vozila bodo nadaljevali v soboto. Cesta je bila zaprta.

Preberi več

Ob 8.22 sta pri naselju Kal, občina Pivka, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznico iz osebnega vozila, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Poškodovana oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Preberi več

Ob 13.45 so v Selcah, občina Pivka, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in požar pogasili. Odsvetovali smo kurjenje do prihoda dimnikarja, ki bo dimnik dokončno očistil. Škode ni bilo.

Preberi več

Ob 9.12 je v naselju Kal, občina Pivka, močan veter odkril del strehe manjšega objekta. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, kateri so zavarovali kraj dogodka, odstranili del kritine, ki je ogrožala mimoidoče, del pa pritrdili. Za dokončno sanacijo bo poskrbel lastnik.

Preberi več

Ob 20.43 je na Postojnski cesti v Pivki gorela stanovanjska hiša. Gasilci PGD Pivka, PGD Košana in PGD Postojna smo pogasili požar, ki je zajel ostrešje in mansardno stanovanje. V požaru sta se poškodovali osebi, kateri sta se nadihali dima, ena pa se je še opekla. Obe osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v bolnišnico.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk