OBVESTILO !

Obveščamo vas, da zaradi korona virusa do nadaljnjega odpovedujemo vse aktivnosti gasilske mladine. Prav tako bo gasilski dom do nadaljnjega ostal zaprt za javnost, razni najemi prostorov in ostale aktivnosti tako odpadejo.
Hvala za razumevanje.

Vozilo za gašenje in reševanje

Gašenje in reševanje v urbanem okolju zahteva ustrezno taktiko, vendar pa mora biti ta dopolnjena z ustrezno in sodobno opremo. V prostovoljnem gasilskem društvu Pivka bomo v letošnjem letu pričeli z nabavo novega gasilskega vozila namenjenega za gašenje in reševanje, ki bo nadomestilo naše obstoječe vozilo TAM 125 staro 42 let.

Novo vozilo bo imelo gasilsko oznako GVC 16/15.

vozilo

(Fotografija je simbolična)

Namen uporabe:

Gasilsko vozilo s cisterno (GVC 16/15) se uporablja za gašenje in reševanje pri požarih ter za srednje zahtevne tehnične intervencije. Prav tako pa bo vozilo omogočalo posredovanje ob nesrečah v industriji.

Podvozje:

Za podvozje vozila se bo uporabilo tovorno vozilo MAN z oznako TGM 13.290. Vozilo ima pogona na vsa kolesa (4x4), moč motorja pa bo 210 KW. Podvozje ima avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Vozilo bo opremljeno z RUD Rotogrip verigami.

Moštvo:

Posadka vozila je 1+7. Sedeži so razporejeni v 3 vrste (1+1+2+4).Prva vrsta (v kabini šasije): voznik in sovoznik. Druga vrsta: Dva posamezna sedeža opremljena za IDA, nameščena skrajno levo in desno v nasprotni smeri vožnje in na sredini prostor za opremo (torba za PP), ter izdelana »miza« za odlaganje osebnih predmetov ter priključki z USB vtičnicami (12 V), ter polnjenje radijskih postaj. Tretja vrsta: Sedežna klop s posameznimi sedišči opremljeni z IDA v smeri vožnje.

Nadgradnja:

Vozilo bo opremljeno s svetlobnimi in zvočnimi signali. Nadgradnja bo vsebovala reflektorje za osvetlitev okolice vozila. Nadgradnja je razdeljena na 6 prostorov (po 3 na vsaki strani) za shranjevanje opreme, ter prostor namenjen za gasilsko črpalko. Kapaciteta rezervoarja vode za gašenje je 2.000l, vozilo pa bo opremljeno z eno hitro napadalno enoto. 

Oprema:

Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature, bo vozilo opremljeno še s kompletom hidravlike (škarje, razpirala ter cilindri) in opremo za stabilizacijo vozila, kar bo omogočalo tudi posredovanje ob prometnih nesrečah, imelo bo določeno opremo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi, tridelno lestev z oporami, opremo za nudenje prve pomoči. Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. V vozilu bo nameščena oprema za zavarovanje kraja intervencije. Del opreme je tudi set pnevmatskih dvižnih blazin, ročno orodje, motorna žaga, električni vitel, merilec prisotnosti nevarnih plinov v zraku, električni agregat…

Vozilo je zasnovano tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo, ...

PGD Pivka bo moralo del sredstev za opremo zagotoviti samo, za kar pa nimamo potrebnih finančnih sredstev.  

Kako nam lahko vi pomagate ?

1. Donacija:

Nakazilo finančnih sredstev na TRR: SI56 1010 0003 5158 130 s pripisom »GVC«

2. Podarite 0,5 % dohodnine:

Podarite nam lahko del dohodnine, ki jo vam avtomatsko država vzame. Ta delež lahko namenite izbranim organizacijam, med katerimi smo tudi gasilci. Obrazec dobite v povezavi www.pgd-pivka.com. Izpolnite ga in ga pošljite na vaš pristojni finančni urad ali ga lahko pustite v našem gasilskem domu in ga bomo mi poslali na finančni urad. Prav tako pa lahko to storite preko spletnega obrazca: Podari-dohodnino

3.Spletno oglaševanje: 

V zameno za vašo donacijo se lahko dogovorimo o objavi vašega podjetja na naši spletni strani in tako omogočimo večji doseg obiska spletne strani vašega podjetja.  

V kolikor bi želeli poslovno sodelovati, vas vabimo da nas kontaktirate in se dogovorimo o možnosti spletnih oglasov.

4. Donacija v materialnih dobrinah:

Poleg finančnih sredstev, nam lahko pomagate tudi v materialnih dobrinah:

  • 2x navadna (drvarska) sekira
  • kramp
  • gradbena lopata
  • lopata štiharca
  • 2x vile
  • 2x cestarska metla
  • opozorlini trak

V kolikor nam lahko odstopite kak pripomoček, katerega ne boste pogrešali doma, se z veseljem priporočamo! Stopite v kontakt z nami na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali osebno na: 041-549-493 - Sandi G. (predsednik)

Podporniki projekta:

donatorji

 
graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk