V soboto 19. oktobra je v Pivki potekalo regijsko tekmovanje članov, članic, starejših gasilk in gasilcev. Iz PGD Pivka so se tekmovanja udeležile članice B kategorije in osvojile odlično 2. mesto. Z doseženim drugim mestom so se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo potekalo naslednje leto in za kar jim iskreno čestitamo.

Preberi več

V soboto 21. septembra je v Slavini potekalo občinsko tekmovanje članov in članic. Iz PGD Pivka so se tekmovanja udeležile članice B kategorije in osvojile 1. mesto. Še enkrat čestitke ženski desetini.

Preberi več

V soboto 29. Junija je potekala skozi Pivko, po prečni ulici do športne dvorane Skala gasilska parada. Pri športni dvorani je bila slavnostna tribuna, kjer je mimohod gasilcev in gasilskih vozil predstavil namestnik poveljnika GZS Darko Muhič. Zbrane gasilce, gasilke in praporiste v postrojenem ešalonu nagovoril predsednik PGD Pivka, ter župan Robert Smrdelj. Na paradi so sodelovali gasilci iz GZ Postojna ter drugih povabljenih društev. Prostovoljno gasilsko društvo je prejelo zlati znak civilne zaščite, ki je je v imenu CZ podelil Franc Šajn vodja izpostave URSZR Postojna.
Po končani paradi, je pri gasilskem domu potekala velika gasilska veselica z Akordi in Ventilčki.

Preberi več

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva smo v petek 28. junija v kinodvorani v Krpanovem domu imeli slavnostno sejo, na kateri so bili povabljeni člani in članice društva, namestnik poveljnika GZS Darko Muhič, regijski poveljnik Marko Adamič, poveljnik CZ notranjske regije Štefan Majcen, predsednik GZ Postojna, župan občine Pivka in drugi povabljeni gostje in predstavniki ostalih povabljenih gasilskih društev. Zbrane je najprej nagovoril predsednik PGD Pivka Mičo Radmanovič. Z minuto molka smo se spomnili na vse pokojne člane društva, ter na pokopališče odnesli rože in svečo. Sledil je kratek film o gasilskem društvu. Vse prisotne je nato nagovoril še Darko Muhič iz GZS, in župan Robert Smrdelj. Na slavnostni seji so podelili razna odlikovanja članom in članicam ter druge zahvale vsem ki so bili zaslužni za uspešno izvedbo praznovanja obletnice. Gasilsko društvo je prejelo srebrno plaketo GZS ob 120-letnici društva.

Preberi več

V ponedeljek 24. junija po 19 uri smo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva dobili poziv, da gori hiša v Matenji vasi. Takoj po prejemu poziva z centra za obveščanje se je nemudoma odzvalo 12 gasilcev, ki so izvozili z vozili PV-1, GVC 16/25 in GVC 24/50. Gasilci so ob prihodu na kraj dogodka zavarovali območje in takoj pričeli z napadom. Napadalci so z dihalnimi aparati vstopili v objekt, ter začeli z iskanjem pogrešane osebe in gašenjem ognja. Gasilci ki niso vstopili v objekt, so začeli z gašenjem stavbe iz zunanje strani. Šlo je za požar na stanovanjskem objektu. Požar smo uspešno pogasili in iz gorečega objekta smo rešili poškodovano osebo ter jo predali medicinski oskrbi.
Na srečo je šlo le za nenapovedano gasilsko vajo, ki smo jo gasilci PGD Pivka izvedli v sklopu praznovanja obletnice društva.

Preberi več

V soboto 27.4 je v Palčju potekala zaključna vaja za nadaljevalni tečaj za gasilca. Tečaj so obiskovali pripravniki iz vseh društev v občini Pivka. S tem tečajem so si pridobili čin gasilca.

Preberi več

V soboto 26.1 smo izvajali praktične vaje v nadaljevalnem tečaju za gasilca. Vadili smo kljub burji in mrazu.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk