V soboto,25. oktobra je ob 17. uri v Parku vojaške zgodovine med vodenim ogledom po muzejski zbirki v enem izmed paviljonov prišlo do eksplozije. Zrušila se je strešna konstrukcija, zatem je vse skupaj zajel še požar večjega obsega. Zaposleni v Parku so nemudoma obvestili regijski center za obveščanje in poudarili, da je v objektu ujetih več oseb. Center za obveščanje je nemudoma aktiviral vsa štiri gasilska društva v občini Pivka ter tudi ekipo bolničarjev Območnega združenja Rdečega križa Postojna in Pivka.

Preberi več

V soboto 11. oktobra, smo pri ASPC Drobnič v Podskrajniku prevzeli novo vozilo Ford Ranger. Na vozilu bo v prihodnje izdelana še nadgradnja za gozdne požare. Vozilo bo imelo oznako GVGP-1. Nadgradnja bo izdelana pri podjetju Euro GV do konca letošnjega leta.

Preberi več

V nedeljo 21.9 je v Parku vojaške zgodovine v Pivki potekal že VIII. Festival vojaške zgodovine. Sodelovali smo tudi gasilci, kjer smo na festivalu predstavljali opremo ter delo gasilcev. Poleg predstavitve, smo izvajali še požarno varovanje ter redarstvo.

Preberi več

V petek 1.8 smo gasilci pri vasi Klenik na željo občanov požgali odpadne veje. V soboto 2.8 smo gasilci ravno tako nadzorovano požgali več kupov odpadnih vej, ki so nastale zaradi februarskega žledoloma, v gozdu nad vasjo Trnje.

Preberi več

V ponedeljek 9. junija so nas obiskali učenci iz OŠ Pivka v sklopu izbirnega predmeta "varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami". Predsednik društva jim je predstavil delovanje gasilcev na pivškem in potek intervencij v primeru požarov, naravnih nesreč ali drugih potrebah. Predstavil jim je zaščitno opremo, gasilska vozila ter ostalo reševalno opremo.

Preberi več

V soboto 24. maja so se naše članice kategorije B udeležile državnega tekmovanja za memorial Matevža Haceta. Med močno konkurenco so na koncu osvojile 29. mesto. Čestitke za uspešen rezultat.

Preberi več

V nedeljo 16.3 smo skupaj z gasilci PGD Postojna in zaposlenimi v PVZ organizirali čistilno akcijo, v kateri smo očistili pot prosti Primožu, ki je bila prekrita o podrtim drevjem. Hvala PVZ za pogostitev in PGD Postojna za dobro sodelovanje.

Preberi več

V četrtek 6.3 sta na uradni prireditvi ob dnevu Civilne zaščite, ki je potekala v Harpeljah predsednik in poveljnik društva prevzela bronasti znak CZ, ki ga je PGD Pivka dobilo ob posredovanju na zahtevnih intervencijah v letu 2013. Med najbolj zahtevnimi intervencijami spadata požar ob železniški progi Pivka - Košana in požar na deponiji starega železa v Neverkah.

Preberi več

V soboto 22. februarja je potekaj redni letni občni zbor PGD Pivka. Občnega zbora se je udeležil župan občine Pivka Robert Smrdelj, ki se je gasilcem zahvalil za izjemo požrtvovalnost ob žledolomu. Poleg članov in članic društva, so se občnega zbora udeležili tudi predstavniki GZ Postojna, predstavniki sosednjih društev v občini ter drugi gostje.

Preberi več

V soboto 11. januarja sta predsednik in podpredsednik društva na svečani prireditvi v Jamskem dvorcu v Postojni prevzela nagrado za »Naj prostovoljec«, ki smo jo dobili v akciji naj poletje na radiju 94. Naj prostovoljca so izbirali poslušalci radija. Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste glasovali za nas.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk