Ob 9.18 je na Kolodvorski cesti v Pivki meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjske stavbe. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so prečrpali 1,5 kubičnega metra vode.

Preberi več

Ob 17.22 je na Kolodvorski cesti v Pivki v stanovanju večstanovanjske stavbe prišlo do kratkega stika na štedilniku. Gasilci PGD Pivka smo stanovanje pregledali in zaprli dovod plina. Obveščen je bil tudi dežurni delavec elektro podjetja.

Preberi več

Ob 17.24 je Pod nasipom v Pivki zagorelo v dimniku. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili, pregledali dimnik s termovizijsko kamero in ga očistili. Kurjenje smo do prihoda dimnikarske službe odsvetovali.

Preberi več

Ob 17.34 je na Kettejevi ulici, občina Pivka, v vrstni hiši zaradi bolezni padla oseba in ostala zaklenjena v njej. Gasilci PGD Pivka smo v pritličju s tehničnim posegom vstopili skozi okno, odprli vrata stanovanjske hiše ter s tem omogočili dostop do obolele osebe, ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna, nato pa pomagali reševalcem pri dokončni oskrbi in prenosu do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 22.43 je na cesti pri naselju Nova Sušica, občina Pivka, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevesni panj. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator vozila, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika, katerega so na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Izola reševalci NMP Postojna.

Preberi več

Ob 15.20 v bližini naselja Gradec, občina Pivka, zagorel čebelnjak. Gasilci PGD Pivka smo pogasili požar, objekt pregledali s termovizijsko kamero in odstranili plinsko jeklenko. Požar je objekt v celoti uničil. Na kraju dogodka je bila tudi policija.

Preberi več

Ob 3.30 smo v Selcah v občini Pivka gasilci PGD Pivka nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz hiše v reševalno vozilo.

Preberi več

Ob 08.45 smo posredovali na Snežniški cesti v Pivki, kjer smo izčrpali meteorno vodo iz proizvodnih prostorov.

Preberi več

Ob 10.58 je na cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico, občina Pivka, osebno vozilo zdrsnilo v hudourniški potok. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in PGD Pivka smo požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, iz vozila rešili dve osebi, s tehničnim posegom potegnili avtomobil iz deročega potoka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in dežurnemu delavcem cestnega podjetja ter reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Ilirska Bistrica.

Preberi več

Ob 7.33 je v naselju Velika Pristava, občina Pivka, zagorelo gospodarsko poslopje velikosti 30 x 10 metrov. Posredovali smo gasilci PGD Postojna, PGD Pivka, PGD Košana, PGD Zagorje in PGD Slavina in požar lokalizirali. Po prvih podatkih sta v objektu zgorela dva sejalnika, vitel, prikolica in več okroglih bal sena, ogenj pa je uničil tudi celotno ostrešje. V objektu so bile tudi živali, ki so jih uspeli rešiti.

Preberi več

Ob 13:27 so v naselju Klenik, občina Pivka, gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz ostrešja stanovanjskega objekta.

Preberi več

Ob 18.46 so v naselju Stara Sušica, občina Pivka, posredovali gasilci PGD Pivka, kateri so odstranili sršenje gnezdo.

Preberi več

Ob 14.48 se je na parkirišču Vojaškega muzeja v Pivki, kača povzpela med motor in rezervoar motornega kolesa. Gasilci PGD Pivka smo jo s tehničnim posegom in pomočjo lokalnega poznavalca kač uspeli odstraniti, in spustiti v naravno okolje.

Preberi več

Ob 21.59 smo na Vilharjevi ulici v Pivki, gasilci PGD Pivka, pomagali ekipi NMP Postojna pri prenosu obolele osebe iz drugega nadstropja večstanovanjskega objekta do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 16.49 je na cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico pri odcepu za Kal, občina Pivka, padel motorist z motorjem. Gasilci PGD Pivka in PGD Košana smo požarno ter naletno zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč motoristu do prihoda reševalcev NMP Postojna ter nudili pomoč policistom in delavcem cestnega podjetja, ki so očistili vozišče.

Preberi več

Ob 14.24 je občan ob železniški progi med Košano in Pivko, občina Pivka, opazil več požarov ob železniški progi. Gasilci PGD Košana, PGD Pivka, PGD Zagorje in PGD Palčje smo pogasili in zalili šest žarišč v razdalji treh kilometrov. Ob 18.12 se je na enem izmed žarišč ogenj ponovno razplamtel, pogasili so ga gasilci PGD Košana. Pogorelo je okoli 2 hektara zaraščajoče površine.

Preberi več

Ob 19.25 se je v bližini naselja Mala Pristava, občina Pivka, kadilo v naravnem okolju. Gasilci PGD Pivka smo na kraju ugotovili, da gre za nenadzorovano kurjenje starega sena, vejevja in ostalih materialov naravnega izvora. Kurišče na površini okrog 50 kvadratnih metrov so pogasili, razmetali ter preventivno obilneje zalili z vodo.

Preberi več

Ob 2:33 se je v bližini naselja Velika Pristava, občina Pivka, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo zavarovali in razsvetlil kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Preberi več

Ob 20.17 smo v Trnju, občina Pivka, gasilci PGD Pivka iz podstrešja stanovanjske hiše odstranili dva sršenja gnezda.

Preberi več

Ob 19.27 je bil ob cesti Ribnica–Pivka, občina Pivka, blizu transformatorske postaje v Pivki opažen ogenj. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili in izdatno zalili kup stare suhe trave na površini približno 10 kvadratnih metrov.

Preberi več

Ob 13.10 so na Kolodvorski cesti v Pivki lastniki izgubili ključe od stanovanja. Gasilci PGD Pivka smo s tehničnim posegom odprli vhodna vrata.

Preberi več

Ob 14.13 se je pri naselju Mala Pristava, občina Pivka, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo motorno kolo in osebni avto. V nesreči se je poškodoval voznik motornega kolesa. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in nudili pomoč ekipi NMP iz Postojne.

Preberi več

Ob 19.55 je na Snežniški cesti v Pivki občan opazil uhajanje plina iz plinohrama. Gasilci PGD Pivka so s tehničnim posegom odprli vrata, zaprli ventil na plinohramu in plinsko pipo. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Preberi več

Ob 8.53 so v naselju Trnje, občina Pivka, na divjem odlagališču zagorele bale sena. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 6.38 je na Postojnski cesti v Pivki v skladišču poslovnega objekta zaradi dotrajanosti začel puščati stropni radiator. Gasilci PGD Pivka smo skupaj s pomočjo tehnične službe zaprli glavne ventile.

Preberi več

Ob 14.28 je v pisarni trgovine Mercator na Kolodvorski cesti v Pivki začel tleti del računalniške opreme. Zaradi tega je zadimilo prostore. Gasilci PGD Pivka smo kraj dogodka zavarovali, prezračili in pregledali. O večji škodi ne poročajo.

Preberi več

Ob 15.11 sta nad vasjo Trnje v občini Pivka, zaradi kurjenja, ki je občanu ušlo izpod nadzora, zagoreli trava in podrast. Gasilci PGD Pivka smo pogasili požar na površini okoli 1,5 hektarja.

Preberi več

Ob 12.30 je ob železniški progi Selce - Pivka, občina Pivka, gorela suha trava. Požar na površini tristo kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 11.18 je v bližini naselja Slovenska vas, občina Pivka gorelo v naravnem okolju. Gasilci PGD Pivka smo pogasili požar na površini okrog enega hektarja. Gorela je deponija naravnih materialov in okoliška zaraščajoča površina in podrast. Zaradi suhih tal, smo območje preventivno dodatno zalili z vodo. Ker je šlo za ponovni požar na isti lokaciji v kratkem časovnem obdobju, je bila na lokaciji tudi policija, ki bo izvedla pregled.

Preberi več

Ob 9.56 je bil v bližini Slovenske vasi, občina Pivka, ob izvajanju požarne staže opažen dim. Gasilca PGD Pivka sta pogasila požar na deponiji naravnih materialov na površini 50 kvadratnih metrov. Požarišče sta preventivno obilneje zalila z vodo.

Preberi več

Ob 14.53 je v Pivki občan padel v nezavest. Gasilci PGD Pivka smo do prihoda reševalcev obolelo osebo oživljali, vendar oživljanje ni bilo uspešno.

Preberi več

Ob 19.51 se je na območju naselja Ravne, občina Pivka, pod vodstvom policije pričelo iskanje pogrešane starejše osebe. Sodelovali smo gasilci PGD Pivka, Košana in domačini. Pogrešano osebo smo našli v bližini naselja in jo pospremili do doma.

Preberi več

Ob 8.31 je na Prečni ulici v Pivki zaradi močnega vetra prišlo do poškodbe obrobe na strehi vrtca. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo poškodovano strešno obrobo začasno popravili.
Ob 9.04 je na Kolodvorski cesti v Pivki zaradi močnega vetra padlo nekaj opečne kritine na cesto in parkirišče. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo kritino pospravili in zavarovali parkirišče.

Preberi več

Ob 11.40 je med naseljema Trnje in Slovenska vas, občina Pivka goreli trava in podrast. Požar na površini 25 kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 17.36 nas je ReCO Postojna aktiviral, da v več stanovanjskem objektu v Pivki uhaja plin. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki pa smo ugotovili, da ne gre za uhajanje plina, ampak se je moški zastrupil na delovnem mestu na drugi lokaciji. Gasilska intervencija ni bila potrebna. Ekipa NMP Postojna je moškega odpeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

V nedeljo 3. februarja smo preko celotnega dne večkrat posredovali zaradi poplav meteorne vode. V Radohovi vasi smo postavili protipoplavne vreče pred objekti, katere je ogrožala vode. Iz nekaterih kleti pa smo vodo črpali.

Preberi več

Ob 15.30 uri smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja zaradi okvarjene ključavnice.

Preberi več

Ob 5.16 so v vasi Trnju v občini Pivka zagorele saje v dimniku vikend hišice. Na lesenem objektu se je požar razširil na ostrešje in pritlični del objekta. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Postojna in Zagorje, ki so požar pogasili. Nastala je večja materialna škoda. O dogodku je bil obveščen tudi OKC Koper.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk