V soboto 21. oktobra je na stadionu v Pivki potekalo tekmovanje mladine gasilske zveze Postojna.

Iz PGD Pivka so se tekmovanja udeležile dve ekipi in sicer ena v kategoriji pionirjev in ena v kategoriji mladincev. Pionirji so zasedli 10. mesto, mladinci pa 5. mesto. Čestitamo vsem našim najmlajšim.

Člani in članice pa smo poskrbeli za organizacijo tekmovanja skupaj z GZ Postojna, pripravili opremo, uredili tekmovalne proge, poskrbeli za prehrano in ostalo logistiko.

Preberi več

V petek 29. septembra je potekala večja gasilska vaja v podjetju Tourne mobil v Pivki. Scenarij vaje je bil, da je zagorelo ostrešje skladišča podjetja, v objektu pa sta ostali dve osebi.

Preberi več

V petek 22. septembra smo v garaže sprejeli novo gasilsko vozilo znamke MAN z gasilsko nadgradnjo za gašenje gozdnih požarov. Slavnostni dogodek se je pričel v Petelinjah, kjer smo novo vozilo počastili s slavolokom. Temu je sledila slavnostna predaja ključev pred gasilskim domom v Pivki, kjer je novo vozilo blagoslovil pivški župnik Marjan Škvarča.

Preberi več

Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z Zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gasilstva, kot so gašenje in reševanje ob požarih, prometnih, okoljskih oziroma ekoloških in industrijskih nesrečah, zaščita in reševanje oseb in premoženja ob naravnih in drugih nesrečah, požarna straža ter druge splošne reševalne naloge. Operativne naloge gasilstva so tudi preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred požarom.

Cilj tečaja je usposobiti gasilce za izvajanje nalog vodenja skupine. Usposabljanje traja 92 ur, od tega 47 ur teoretičnih predavanj in 45 ur praktičnih vaj. Tečaj se je z zaključnimi izpiti končal 27.6.2023 v Postojni. Ob koncu tečaja so tečajniki opravljati izpit pred ocenjevalno komisijo GZ Slovenije iz teorije in prakse. Tečaj, ki je potekal zadnje tri mesece so obiskovali tudi gasilci in gasilke iz pivške občine.

Preberi več

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Pivka letos obeležuje 130-letnico delovanja. Jubilej so gasilci in gostje obeležili s slavnostno sejo 23. junija, naslednji dan pa so praznovanje sklenili s slavnostno parado in razvitjem društvenega prapora, bolj formalnim dogodkom pa je sledila še gasilska veselica z glasbenimi gosti. Predsednik obalno-kraškega regijskega sveta Gasilske zveze Slovenije Miran Gregorič je ob jubileju predsedniku PGD Pivka Roku Sovdatu izročil zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije, v nagovoru pa poudaril izjemno nesebičnost in humanitarno naravnanost gasilske dejavnosti.

Preberi več

Prostovoljno gasilsko društvo Pivka v letošnjem letu obeležuje 130 let delovanja. Ob tem jubileju so v petek, 23. junija, pripravili slavnostno akademijo, na kateri so predstavili zgodovino svojega društva in podelili priznanja zasluženim članom. Ob častitljivi obletnici je društvo prejelo plaketo Civilne zaščite. Slovesnosti so se ob vodstvu Občine Pivka ter PGD Pivka udeležili še Marko Adamič, regijski poveljnik Obalno-kraške regije pri GZS, namestnik poveljnika GZS Darko Muhič, poveljnik CZ za Notranjsko Sandi Curk, namestnik poveljnika za obalno kraško regijo Denis Slavec, vodja izpostave Postojna URSZR, Aleš Klemenc, predsednik GZ Postojna Robert Šantelj, poveljnik GZ Postojna Boštjan Rudolf ter poveljnik pivškega občinskega štaba CZ Jože Morel.

Preberi več

V soboto 13. maja je v Slavini potekalo tekmovanje iz gasilske orientacije GZ Postojna. Iz PGD Pivka se je tekmovanja udeležilo 5 ekip, pripravniki pa so osvoji 3. mesto v svoji kategoriji. Čestitke tudi ostalim sodelujočim.

Preberi več

Dne 9. maja smo praznovali občinski praznik Občine Pivka. Ob občinskem prazniku obeležujemo spomin na velik politični in narodno odmevni dogodek, tabor na Kalcu, 9. maja 1869 z osrednjim geslom »Vse za narod, svobodo in napredek. Slovenstvo se je v zgodovini uresničevalo in oblikovalo skozi kulturo, ki je bila v ospredju tudi na osrednji prireditvi 9. maja v Krpanovem domu v Pivki.
Gostitelj dogodka, župan Robert Smrdelj, je v slavnostnem nagovoru izpostavil skupne uspehe vseh deležnikov občine Pivka. Skupaj s predsednikom komisije za priznanja Jožetom Morelom sta slavnostno podelila letošnja občinska priznanja. Priznanje Občine Pivka sta prejeli Turistična kmetija Pri Andrejevih in Pevska skupina Studenec, plaketo pa Društvo Hiša kulture v Pivki, Kvartet Sonček, Kulturno društvo Šmihel in Prostovoljno gasilsko društvo Pivka. V kulturnem programu so sodelovali Kvartet Sonček, Pevska skupina Studenec in pevski zbori KD Šmihel, program je povezoval Gregor Budal. Praznično vzdušje se je prelilo v veselo razpoloženje in druženje ob pogostitvi v avli Krpanovega doma.
Text in foto: Občina Pivka

Preberi več

V prvih dneh februarja nas je obiskal direktor podjetja Meditrans.si Damijan Kapelj in nam predal nov AED. Gasilci smo člani mreže prvih posredovalcev in se letno odzovemo na 10 ali več intervencij, ker ljudem od srčnem zastoju nudimo prvo pomoč. Damijanu in podjetju Meditrans se zahvaljujemo za velikodušno donacijo. Novi AED pa bo svoje mesto našel v vozilu.

Preberi več

V soboto 28. januarja je potekal redni letni občni zbor. Podana so bila poročila za preteklo leto obeh funkcionarjev ter drugih organov društva in komisij. Ker je leto 2023 volilno so potekale volitve za nove funkcionarje in organe društva. Za predsednika je bil izvoljen Sovdat Rok, za poveljnika pa Sandi Grzetič. Na kuncu so besedo podali še gostje. Sledil je še družabni večer. Čestitke vsem novo izvoljenim članicam in članov za organe društva in novima funkcionarjema.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk