V soboto, 19.09.2015 je na ozemlju Slovenije in Hrvaške potekala meddržavna vaja. Gasilci, zrakoplovi in druge službe so sodelovali pri izvajanju različnih nalog na mejnem območju med Hrvaško in Slovenijo v prostoru med naselji Vele Mune – Žejane – Šapjane – Starod (Slovenija). Glavni cilji vaje so bili preveriti stanje organiziranosti, usposobljenosti in opremljenosti operativnih gasilskih enot Obalno – kraške regije ter ostalih enot za zaščito in reševanje (vodniki reševalnih psov, policija, civilna zaščita, jamarska in gorska reševalna služba,…). Med glavne cilje pa lahko uvrstimo tudi izboljšanje sodelovanja med reševalnimi službami Hrvaške in Slovenije.

Preberi več

V četrtek 25. junija je v organizaciji PGD Ribno na Bledu potekalo 1. srečanje gasilskih vozil Scania. Srečanja smo se udeležili tudi pivški gasilci z našim vozilom Scania GVC 24/50. Najprej smo si ogledali blejski grad, sledil je še ogled Infocentera Triglavska roža Bled. Zatem je sledila panoramska vožnja okoli blejskega jezera. Panoramska vožnja se je zaključila v Ribnem. Tam so bila na ogled vsa gasilska vozila Scania. Hkrati je ob tem potekala tudi parada ob 60. letnici GZ Bled - Bohinj. Po zaključku parade, pa je potekala pa še občinska proslava ob dnevu državnosti. Po koncu uradnega dela je sledilo še družabno druženje.

Preberi več

V soboto 20. junija je na Studencu potekalo tekmovanje GZ Postojna. Tekmovanja so se iz PGD Pivka udeležili pionirji. Na koncu so dosegli 5. mesto od skupnih enajstih desetin v najmlajši kategoriji. Čestitke.

Preberi več

V četrtek 5. marca sta na uradni prireditvi ob dnevu Civilne zaščite, ki je potekala v Divači predsednik in poveljnik društva prevzela bronasti znak CZ, ki ga je PGD Pivka dobilo ob posredovanju na ob naravni nesreči žledoloma v letu 2014.

Preberi več

V četrtek 5.2 smo dokončno prevzeli novo gasilsko vozilo za gozdne požare. Vozilo je v celoti končano in pripravljeno za intervencije. Več slik o samem vozilu in podrobnosti sledijo v kratkem.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk