Ob 5.31 je na Kolodvorski cesti v Pivki, gorela vsebina zabojnika za smeti. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo gorečo vsebino pogasili. Plastični zabojnik je bil v požaru uničen.

Preberi več

V četrtek 2. decembra smo posredovali v vasi Planina, v občini Postojna, kjer smo skupaj z ostalimi gasilci iz naše GZ polnili proti poplavne vreče in utrjevali proti poplavni nasip.

Preberi več

V sredo 12. novembra smo skozi celoten dan posredovali na Baču, v občili Ilirska Bistrica. Tam smo pomagali pri postavitvi proti poplavnih vreč ter prečrpavali vodo iz poplavljenih kleti.

Preberi več

Ob 19.27 je na železniški postaji v Pivki opažen dim na tovornem vagonu. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo na lokaciji preventivno z vodo zalili tovorni vagon naložen odpadnimi kovinskimi opilki in železom ter opravili pregled s termo kamero. Po ogledu odgovorne osebe, lastnika tovora je ugotovljeno, da ni nevarnosti za razvoj požara.

Preberi več

Po 12 uri smo bili obveščeni, da v Veliki Pristavi voda zaliva objekt. Gasilci PGD Pivka smo iz poplavljene kleti stanovanjske hiše izčrpali vodo.

Preberi več

Ob 11.48 je ekipa HNMP s helikopterjem poletela na pomoč pri prevozu poškodovane osebe v vasi Palčje, občina Pivka. Posredovali smo tudi gasilci PGD Pivka, ki smo zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali ekipi NMP Postojna pri prenosu osebe v helikopter. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 20.27 sta na Kolodvorski cesti v Pivki trčili osebni vozili. V nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo pomagali reševalcem pri oskrbi in iznosu poškodovanih oseb, požarno in prometno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, ter razsvetljevali mesto nesreče. Ekipi NMP iz Postojne sta poškodovane osebe prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Preberi več

Ob 15.18 je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila na cesti Ribnica–Pivka v občini Pivka. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in Pivka, ki smo prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in vozilo umaknili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Preberi več

Ob 16.53 so na magistralni cesti med Ribnico in Ilirsko Bistrico v občini Pivka trčila tri osebna vozila. Poškodovalo se je pet oseb. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna smo do prihoda ekip NMP Postojna in NMP Ilirska Bistrica nudili pomoč poškodovancem, odklopili akumulatorje v vozilih, z vpojnimi sredstvi očistili tekočine razlite po cestišču ter nudili prometno in požarno varovanje.

Preberi več

Ob 10.33 smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka pomagali postojnskim reševalcem pri prenosu obolele osebe iz večstanovanjske stavbe do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 16.37 se je na Kalu pri Pivki v občini Pivka zgodila delovna nesreča traktorista pri delu na polju, kjer se je prevrnil traktor in pod sabo ukleščil voznika. Oseba je preminula na kraju dogodka. Posredovali so gasilci PGD Pivka in Postojna, ki so na lokaciji izvajali požarno in prometno varovanje, pričeli z nudenjem prve pomoči do prihoda reševalcev, s tehničnim posegom omogočili iznos mrtve osebe ter pomagali ekipi NMP. Obveščen je bil tudi OKC Koper.

Preberi več

Nekaj minut pred 23 uro posredovali na nepotrebni intervenciji. Javljeno je bilo da je v vasi Klenik čutit dim. Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno da občan kuri odpadke na vrtu. Prosimo vse, ki boste kurili na prostem, da javite to na ReCO 112, da ne prihaja do nepotrebnih alarmiranj gasilcev !

Preberi več

Ob 18.11 sta na cesti Pivka-Ilirska Bistrica v vasi Drskovče, občina Pivka, motorist in sopotnica padla z motorjem. Slednja se je pri padcu poškodovala. Posredovala je ekipa NMP Postojna ter gasilci PGD Pivka. Gasilci smo prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenke, ter odklopili akumulator motornega kolesa. Poškodovanko so reševalci prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Preberi več

Ob 23.40 je v vasi Klenik v občini Pivka zagorelo na več krajih. Zagorele so lesene palete pri stanovanjski hiši in trije zabojniki za smeti na začetku vasi. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Postojna ter požare pogasili. Nastala je manjša materialna škoda.

Preberi več

Ob 19.14 je v podjetju Pivka Perutninarstvo d.d. v Pivki gorela električna omarica. Gasilci PGD Pivka so požar pogasili in s termo kamero pregledali objekt. Nastala je manjša materialna škoda.

Preberi več

Ob 22.18 je pri naselju Gradec, občina Pivka, brez nadzora gorel kup vej. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 8 uri smo gasilci PGD Pivka posredovali na Snežniški cesti v Pivki, kjer smo s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v kateri so ostale zaklenjene osebe.

Preberi več

Ob 13.24 nas je ReCO obvestil, da je opažen dim v gozdu naprej od vasi Trnje, v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo po prihodu na lokacijo ugotovili da gre za nadzorovan, vendar neprijavljen požig sena. Pri tem so opazili še dim v bližini vasi Juršče, tudi tu je šlo za podoben primer. Intervencija je bila preklicana.
Občane naprošamo, da kakršno koli kurjenje v naravi prijavijo na center za obveščanje na številko 112.

Preberi več

Ob 13.29 smo v naselju Klenik, občina Pivka, gasilci PGD Pivka, na odlagališču pogasili manjši požar v naravi.

Preberi več

Ob 0.10 nas je ReCO obvestil o požaru na deponiji odpadnega lesa pri naselju Klenik v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo požar, ki je zajel 50 kvadratnih metrov pogasili.

Preberi več

Včeraj smo gasilci PGD Pivka dvakrat posredovali pri požari na sredstvih cestnega prometa. Najprej smo ob 21.40 posredovali v naselju Klenik, občina Pivka, kjer je gorelo tovorno vozilo. Požar, ki je vozilo uničil smo pogasili gasilci PGD Pivka. Zatem smo ob 23.33 znova posredovali v naselju Klenik, kjer je gorelo osebno vozilo. Požar, ki je poškodoval vozilo in bližnjo stanovanjsko hišo so pred prihodom gasilcev omejili občani. Gasilci PGD Pivka smo požar dokončno pogasili, razsvetljevali mesto požara in odklopili akumulator. Na kraju dogodka je bila v obeh primerih prisotna tudi policija.

Preberi več

Ob 17.34 se je na cesti med Pivko in Ribnico, občina Pivka pripetila prometna nesreča. V prometni nesreči je bila ena oseba huje poškodovana. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ekipi NMP Postojna pri prenosu poškodovane osebe v policijski helikopter, zavarovali kraj pristanka in preprečili iztekanje olja.

Preberi več

Ob 23.28 je gorelo osebno vozilo v naselju Klenik, občina Pivka. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Nekaj minut pred 7 uro zjutraj, nas je ReCO obvestil o prometni nesreči na cesti med Ribnico in Ilirsko Bistrico, v kateri so bila udeležena tri vozila. V prometni nesreči sta dve osebi umrli, tri osebe pa so bile lažje poškodovane. Posredovali so gasilci PGD Postojna, PGD Ilirska Bistrica in PGD Pivka, ki smo s tehničnim posegom iz kombiniranega vozila rešili dve ukleščeni osebi, nudili pomoč ekipi NMP in drugim službam, odklopili akumulatorje, izvajali prometno in požarno varovanje, ter zaradi razlitja tekočin posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Poškodovani so bili odpeljani na zdravljenje v SB Izola. V prometni nesreči je nastala večja materialna škoda.
Foto: PGD Ilirska Bistrica
Več fotografij na: PGD Ilirska Bistrica in PGD Postojna

Preberi več

Ob 16.49 je pri naselju Kal v občini Pivka zagorel hlevski gnoj, na površini okoli 20 kvadratnih metrov. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

Ob 11.51 se je zgodila delovna nesreča pri delu v gozdu pri naselju Selce v občini Pivka, v kateri se je poškodoval delavec. Aktivirani smo bili gasilci PGD Pivka, ki so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca in pomagali pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Prepeljali so ga na zdravljenje v bolnišnico.

Preberi več

Ob 10.20 smo gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, ker je lastnica izgubila ključe.

Preberi več

Ob 1.40 nas je ReCO obvestil o požaru na električnem drogu v naselju Kal v občini Pivka. Gasilci PGD Pivka smo opravili strokovni ogled kraja. Nadaljnjo sanacijo bodo opravili delavci elektra Primorske.

Preberi več

Od 7.00 smo na območju naselja Planina, občina Postojna, gasilci PGD Planina, PGD Pivka, PGD Zagorje in PGD Košana zaradi poplav pomagali krajanom pri reševanju stvari, vzdrževali črpalke, pregledovali nasipe ter gradili nove nasipe. Nivo poplavne vode se je zmanjšal za 2 centimetra.

Preberi več

Ob 19.08 je bila Pod Nasipom v Pivki, najdena mrtva oseba. Gasilci PGD Pivka in Postojna smo izmerili koncentracijo plinov in preiskali ostale prostore v hiši. Ugotovljena je bila prisotnost ogljikovega monoksida, katera je bila posledica nepravilne uporabe električnega agregata.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo zadnje dni 4.2 5.2 6.2 in 7.2 odstranjevali posledice žledoloma. Odstranjevali smo polomljena drevesa, veje in vodnike, ki so padli na cestišča. V zadnjih treh dneh smo posredovali preko šestdeset krat. Na pomoč so man priskočili gasilci iz Obale in Krasa. Pri odstranjevanju posledic je sodelovala tudi vojska ter ekipa policistov, ki so prostovoljno priskočili na pomoč.

Preberi več

Ob 13.13 je na relaciji Kal–Neverke, občina Pivka, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in se prevrnil. Gasilci PGD Postojna in Pivka smo izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator ter nudili pomoč ekipi NMP Postojna. V prometni nesreči so se poškodovale tri osebe, ki so jih odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo dne 3. 2. 2014 izvajali sledeče intervencije: Ob 0.15 smo bili pozvani za nudenje spremstva slovenski vojski za prevoz agregatov v Knežak, vendar je sledil preklic. Ob 5.10 smo bili na obhodu in si ogledali razmere na cesti Radohova vas - Pivka. Ob 6.10 smo posredovali na cesti Klenik - Palčje, kjer je bil vodnik na cesti. 7.30 smo odšli v Klenik na popravilo agregata. Ob 8.00 smo z AC 16/60 peljali na Juršče pitno vodo. Na kolodvorski cesti smo ob 8.30 odstranili vejo, ki je padla na cesto. Ob 9.00 se je na cesti Pot na Kal drog nagibal na cesto, gasilci smo si ogledali drog. 9.25 smo na Kosoveli odstranili veje in drevje na cesti. Ob 9.30 smo z vozilo GVGP-2 nudili pomoč vojski pri odstranjevanju ledu. Ob 14.00 smo razvozili gasilcem iz Kopra letve, s katerimi smo razbijali led. Na Vilharjevi ulici smo si ob 16.35 ogledali drevo, ki se je nevarno nagibalo. Na cesti Pivka - Postojna, pri Slavini smo ob 17.05 odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto in zaprlo promet. Ob 17.30 smo pri občinski stavbi odstranili led. Skozi celoten dan, smo po Petelinjah, Kleniku in Trnju nameščali in razvažali agregate.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo dne 2. 2. 2014 izvajali sledeče intervencije: Ob 6.51 na Snežniški cesti v Pivki nagnit betonski drog. Ob 7.50 sta podrti dve drevesi na Kolodvorski cesti v Pivki. Ob 7.55 v Šmihelu pri Pivki 25 meteorna voda poplavlja klet, Trnje 105 drevo na hiši. Ob 10.37 Vilharjevo naselje v Pivki, električni kabli na tleh. Ob 12.46 Pod Kerinom 3, podrlo smreko na električne kable. Ob 13.15 Pod Nasipom so se pobesili električni kabli. Ob 16.06 veja ogroža hišo v naselju Klenik. Ob 16.02 odtrgalo električne kable v Hrastju pri Pivki visijo poleg semaforja, ki ne deluje. Ob 16.36 na Levstikovi ulici v Pivki se je smreka naslonila na drog električne napeljave. Ob 18.05 je na cesto Trnje–Klenik padlo drevo. Cesta ni prevozna. Ob 20.16 je na Radohovski poti 12 v Pivki podrt betonski steber javne razsvetljave. Skozi celoten dan, smo razvažali agregate po vasi Petelinje.

Preberi več

Ob 14.07 so v naselju Petelinje, občina Pivka gorele saje v dimniku. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo požar pogasili in pregledali dimnik.

Preberi več

Gasilci PGD Pivka smo dne 1. 2. 2014 izvajali sledeče intervencije: Od 15.30 do 15.55 odstranili veje na Snežniški cesti. Od 15.40 do 16.05 podprli drevo, ki se nevarno nagiba nad cesto. Od 15.45 do 16.15 odstranili smreko, ki je ogrožala stanovanjsko hišo. Od 16.10 do 16.50 odstranili veje na Kolodvorski cesti. Od 16.15 do 17.30 opravili prevoz pitne vode v Jurišče. Od 16.20 do 17.10 odstranili cipreso, ki je slonela na daljnovodu. Od 17.30 do 18.00 Radohova vas čiščenje električnega voda. Od 17.40 do 18.20 odstranili veje na Kolodvorski ulici. Od 18.50 do 19.25 odstranili veje na Kolodvorski ulici - železniška postaja. Od 20.10 do 21.00 dostavili, polnili in namestili protipoplavne vreče, ker je voda ogrožala stanovanjsko hišo. Od 21.40 do 22.20 razvozili in namestili tri agregate v Petelinje. Od 23.20 do 23.55 pregledovanje ceste med Pivko in Kalom in odstranili veje. Od 23.40 do 00.30 odstranili podrta betonska stebra za električne vodnike. Skozi noč na nedeljo 2.2 smo gasilci dežurali v gasilskem domu. Uredili smo si ležišča in kako uro ali dve poizkusili počivati, vendar nam zaradi veliko dela, ki smo ga imeli tudi čez noč ni uspelo.

Preberi več

V četrtek popoldan in v petek skozi celoten dan, smo gasilci PGD Pivka, po Pivki in okoliških krajih odstranjevali polomljeno drevje, umikali veje ter razne žice in vodnike, ki so zaprli ceste. V popoldanskih urah, se je zadeva nekoliko umirila, v pripravljenosti pa je ostalo več gasilcev, v gasilskem domu je potekalo dežurstvo do poznega večera.

Preberi več

Ob 23.20 nas je ReCO obvestil o dimniškem požaru v Selcah. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo požar pogasili in pregledali dimnik.

Preberi več

Ob 17.39 je na Prečni ulici v Pivki gorel komunalni zabojnik. Požar smo pogasili gasilci PGD Pivka.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk