Ob 21.31 je na Murnovi ulici v Pivki oseba doživela srčni zastoj. Gasilci PGD Pivka smo jo oživljali do prihoda reševalcev NMP iz Postojne. Kljub oživljanju je umrla na kraju dogodka.

Preberi več

Po 20 uri smo z centra za obveščanje dobii poziv, da je opažen dim iz tovornih vagonov na železniški postaji v Pivki. Kadilo se je iz vagona naloženem z odpadnimi kovinskimi opilki in železom. Gasilci PGD Pivka smo na kraju opravili ogled in ugotovili da gašenje ni potrebno.

Preberi več

Ob 17.08 je v Radohovi vasi, občina Pivka, zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili. očistili dimnika in ga pregledali s termo kamero.

Preberi več

Ob 12:25 je v Šmihelu pri Pivki v občini Pivka, gorelo v stavbi za pastoralno dejavnost. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in Košana, ki so na kraju pogasili goreče seno in nekaj cerkvenih lesenih pripomočkov ter objekt pregledali s termo kamero. Večje škode ni bilo.

Preberi več

Nekaj minut pred 8 uro smo na zahtevo NMP Postojna posredovali na Tovarniški poti v Pivki, kjer smo pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz večstanovanjskega objekta do reševalnega vozila.

Preberi več

Ob 16.30 smo na Kolodvorski cesti v Pivki gasilci PGD Pivka s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in omogočili vstop policistom in reševalcem NMP Postojna. V stanovanju so našli mrtvo osebo.

Preberi več

Ob 15.27 je pri naselju Selce v občini Pivka zagorel gradbeni stroj. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili. Vzrok požara ni znan.

Preberi več

Ob 10.37 je na Tovarniški poti v Pivki zaradi počene vodovodne cevi voda poplavila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki so iz prostorov izčrpali okoli tri kubične metre vode.

Preberi več

Ob 8.15 se je v gozdu pri vasi Juršče v občini Pivka poškodoval delavec. Gasilci PGD Pivka smo nudili pomoč NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovanec je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 10.00 je pri kraju Suhorje v občini Pivka osebno vozilo zdrsnilo s ceste. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. V nesreči je ena oseba umrla.

Preberi več

Ob 16.16 so na Kolodvorski cesti v Pivki zagorele saje v dimniku poslovno stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pivka smo dimniški požar pogasili, hladili dimnik in ga pregledali s termo kamero ter nudili pomoč dimnikarski službi pri čiščenju dimnika.

Preberi več

Ob 12.30 smo gasilci PGD Pivka posredovali v naselju Ribnica, občina Pivka. Ob prisotnosti policije smo skozi priprto okno vstopili v objekt ter odprli glavna vrata objekta, v katerem naj bi bila pogrešana oseba. Izkazalo se je, da je ta oseba v bolnišnici v Ljubljani.

Preberi več

Ob 20.08 so v Šmihelu, občina Pivka, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pivka smo goreče saje pogasili, ohladili dimniško tuljavo,s termo kamero pregledali dimnik in del ostrešja.

Preberi več

Ob 11.30 se je v Gornji Košani, občina Pivka, prevrnil traktor. Gasilci PGD Postojna, Pivka in Košana smo izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulator ter nudili pomoč NMP Postojna pri oskrbi poškodovanca. Zaradi narave poškodb je bil s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljan v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Postojna so zavarovali tudi kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč NMP Postojna pri prenosu poškodovanca. Gasilci PGD Košana so pomagali odstraniti raztresena drva in traktor s prikolico ter sanirati cestišče.
Fotografije

Preberi več

Ob 07.51 je na železniški progi med železniško postajo v Pivki in naseljem Gradec, občina Pivka, vlak zbil osebo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Postojna, ki smo kraj nesreče zavarovali ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanca.

Preberi več

Ob 11.50 se je na parkirišču Parka vojaške zgodovine v Pivki prevrnilo terensko vozilo, iz katerega je začelo iztekati gorivo. Gasilci PGD Postojna in PGD Pivka smo preprečili nadaljnje iztekanje goriva, iztekle tekočine posuli z vpojnim sredstvom in terensko vozilo postavili na kolesa.

Preberi več

Ob 12.51 je pri naselju Gornja Košana, občina Pivka, ob železniški progi gorela trava na dveh lokacijah. Požara na skupni površini okoli 200 kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Košana in PGD Pivka.

Preberi več

Ob 8.12 je v naselju Selce, občina Pivka, krajanka doživela srčni zastoj. Gasilci PGD Pivka smo ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna, ki so jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Preberi več

Ob 22.30 je bilo na Tovarniški poti v Pivki onesnaženo cestišče z motornim oljem. Gasilci PGD Pivka smo onesnaženje v dolžini okrog 50 metrov posuli z vpojnim sredstvom.

Preberi več

Ob 21.15 je pred vasjo Slavina, občina Postojna, namerno zagorelo seno. Gasilci PGD Pivka in Slavina smo pogasili goreče seno, prekopali kup in preventivno zaščitili okolico v obsegu okoli 200 kvadratnih metrov.

Preberi več

Ob 23.46 so v vasi Palčje, občina Pivka, v stavbi namenjeni za spravilo pridelkov gorele bale sena. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Palčje. Seno je zagorelo zaradi samovžiga. Gasilci smo na kraju iz objekta odstranili tleče seno in ga zalili z vodo. Uničenih je petdeset okroglih bal sena. Nastala je materialna škoda. Objekt za spravilo sena pa ni bil poškodovan.

Preberi več

Ob 17.00 uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Pivka-Postojna na križišču za naselje Selce, v občini Pivka. Udeležena so bila tri osebna vozila. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Postojna odpeljali na zdravljenje. Posredovala smo tudi gasilci PGD Pivka in PGD Postojna, ki smo na kraju vršili prometno in požarno varovanje, odklopili akumulatorje na vozilih, usmerjali promet ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom.

Preberi več

Ob 15.10 smo Pod Kerinom, v občini Pivka s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.

Preberi več

Ob 14.30 je zagorelo na več lokacijah ob železniški progi med Pivko in Košano v občini Pivka. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, PGD Košana, PGD Zagorje in PGD Palčje, ki smo osem požarov na skupni površini 1,5 hektarja pogasili. Gorela je trava in grmičevje.

Preberi več

Ob 18.48 je na železniški progi med železniško postajo in pokopališčem v Pivki vlak zbil eno osebo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka in PGD Postojna, ki smo zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

Preberi več

Ob 9.55 je na relaciji Slovenska vas–Trnje, občina Pivka, gorela trava. Gasilci PGD Pivka smo pogasili 100 kvadratnih metrov goreče travnate površine z grmičevjem in balo sena. Pristojne službe še ugotavljajo vzrok nastanka požara.

Preberi več

Ob 19.55 je zagorelo terensko vozilo pri Sveti Trojici v občini Pivka. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo pogasili požar. Terensko vozilo je zgorelo v celoti.

Preberi več

Ob 14.03 smo gasilci PGD Pivka pogasili okoli pol hektara trave, ki je gorela v bližini vasi Trnje v občini Pivka.

Preberi več

Ob 7.19 je na cesti Ribnica – Pivka, občina Pivka, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Poškodovala se je ena oseba in je bila odpeljana na zdravljenje v SB Izola. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo požarno in prometno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter pomagali ekipi NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Preberi več

Ob 19.06 so se na Postojnski cesti v Pivki vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pivka smo očistili dimnik in pregledali dimniško tuljavo.

Preberi več

Ob 18.38 je v Zagorju, občina Pivka, prišlo do prometne nesreče. Gasilci PGD Pivka in PGD Zagorje smo izvajali požarno in prometno varovanje, razsvetlili lokacijo, odklopili akumulator, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila ter nudili pomoč NMP Postojna pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

Preberi več

Ob 12.25 je v naselju Čepno, občina Pivka, zagorel ne stanovanjski del ob stanovanjski hiši. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, Košana in Postojna, ki so požar pogasili. V požaru je bil uničen ne stanovanjski objekt na površini okoli 55 kvadratnih metrov, tri nevozna osebna vozila ter del ostrešja stanovanjske hiše.

Preberi več

Ob 11.06 je Pod Kerinom v Pivki pri čiščenju travnih površin lastniku zaradi nenadnega sunka vetra ogenj ušel iz nadzora. Do prihoda gasilcev PGD Pivka je lastnik uspel požar omejiti, gasilci pa smo ga dokončno pogasili in okolico preventivno zalili z vodo.

Preberi več

Ob 10.14 je na Kolodvorski cesti v Pivki v zračniku večstanovanjske stavbe, zaradi nepravilne izvedbe, zagorela izolacija. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili ter obvestili lastnika stanovanja.

Preberi več

Ob 7.30 nas je ReCo obvestil o dimniškem požaru na cesti Pod Zavrtnice v Pivki. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo požar pogasili, očistili dimnik in ga pregledali s termo kamero.

Preberi več

Ob 9.49 je v Pivki iz dimnika večstanovanjskega bloka odtrgalo betonsko kapo. Posredovali smo gasilci PGD Pivka, ki smo odstranili betonsko kapo dimnika, ki je visela s strehe ter fiksirali odtrgan telefonski kabel. Večje škode ni bilo.

Preberi več

Ob 7.19 smo v vasi Trnje, občina Pivka, gasilci PGD Pivka, s folijo pokrili odkriti del stanovanjske hiše in jo dodatno obtežili z vrečami s peskom ter s strehe odstranili odtrgan del kritine. Odkrilo je okrog 100 kvadratnih metrov strehe. Poškodovanih ni bilo. Nastala je večja materialna škoda.

Preberi več

Ob 9.45 je v naselju Klenik v občini Pivka, sunek vetra odkril strešno kritino. Gasilci PGD Pivka smo na kraju ugotovili, da je prenevarno izvajat sanacijo odkritih strešnikov zaradi močnega vetra.

Preberi več

Ob 9.33 je v naselju Dolnja Košana v občini Pivka sunek vetra delno odkril strehe dveh gospodarskih poslopij in stanovanjske hiše. Gasilci PGD Košana in Pivka ter delavci Elektro podjetja so s ponjavo prekrili približno 80 kvadratnih metrov streh na gospodarskih poslopjih in zamenjali okoli 20 kvadratnih metrov kritine na stanovanjski hiši.

Preberi več

Ob 18.04 se je na cesti Pivka - Ribnica v občini Pivka pred vasjo Šmihel v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Posredovali smo gasilci PGD Postojna in PGD Pivka, ki smo na lokaciji izvajali požarno in prometno varovanje, razsvetljevali mesto dogodka, pomagali ekipi NMP pri oskrbi ponesrečenca ter odklopili akumulator. Poškodovanca so reševalci NMP odpeljali v UKC Ljubljana.

Preberi več

Ob 2.04 so v vasi Petelinje v občini Pivka iz neznanega vzroka zagorele tri okrogle bale sena. Gasilci PGD Pivka smo požar pogasili.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk